Hlavní obsah

Nejtvrdší gólová střela na olympiádě! Nevím, jestli měřicí přístroje fungují správně, směje se házenkář

Házenkářem s nejtvrdší gólovou střelou na olympijských hrách v Tokiu je Francouz Kentin Mahé, v základní skupině proti Španělsku (36:31) zaznamenal rychlost 121 kilometrů v hodině. Přitom pouze čtyři jeho spoluhráči jsou nižší než on a dva lehčí - Mahé měří 186 centimetrů a váží 91 kilogramů. O jeden kilometr v hodině překonal Japonce Tacukiho Jošina.

Foto: Susana Vera, Reuters

Házenkářem s nejtvrdší gólovou střelou na olympijských hrách v Tokiu je Francouz Kentin Mahé

Článek

"Je to legrační, nejsem nejsilnější, nejsem nejvyšší a střílím tak tvrdě. Nevím, jestli měřicí přístroje fungují správně. Možná byste to měli zkontrolovat, protože si nejsem jistý, že jsem ten, kdo střílí nejtvrději," řekl Mahé.

V každé brance je kamera, která měří rychlost míče protínajícího brankovou čáru. Vůbec poprvé je tato technika používána na olympiádě. Například na evropských šampionátech se ale používá běžně, loni na mistrovství Evropy druhou nejrychlejší střelu vyslal Čech Stanislav Kašpárek (140 km/h).

Obhájci stříbra Francouzi se dnes v semifinále utkají s Egyptem, ve čtvrtfinále jasně porazili Bahrajn, k čemuž Mahé přispěl devíti zásahy. Dalšími semifinalisty jsou Španělsko a Dánsko.

Reklama

Související témata: