Hlavní obsah

Šílené, prostě šílené! Favoritka na zlato se připravila o postup, experti její hloupost nechápali

Tokio/Praha

Patřila k favoritkám na zlato, jenže vlastní hloupou chybou končí v rozběhu. Jamajská sprinterka Shericka Jacksonová už vybojovala na olympiádě v Tokiu bronz na stovce a na pódium měla zaútočit i na dvojnásobné trati. Jenže o naději se sama připravila.

Foto: Phil Noble, Reuters

Jamajská sprinterka Shericka Jacksonová vlastní hloupostí přišla o postup.

Článek

Jamajčanka v pondělním rozběhu pár metrů před cílem podlehla dojmu, že v pohodě kontroluje postupovou pozici a závěr vypustila. Jenže zpomalila až příliš a na cílové čáře o postup přišla.

Jacksonová běžela za suverénní Anthonique Strachanovou z Baham, následně se před ní dostala i Portugalka Lorene Dorcas Bazolová.

A pak přišla pro Jamajčanku pohroma. Doslova na cílové čáře ji odsunula na čtvrté nepostupové místo Italka Dalia Kaddariová, která měla sice stelný čas 23,26 jako Jamajčanka, ale cílová fotografie ukázala jako postupující Italku.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Tady si ještě Shericka Jacksonová myslela, že kontroluje postup. Ale přepočítala se.

„Tu situaci evidentně špatně přečetla a tvrdě za to zaplatila. Ona je na dvoustovce stále nováčkem. Očekával jsem ale, že si povede lépe. Z téhle lekce se každopádně poučí," komentoval selhání své svěřenkyně jamajský kouč Stephen Francis.

„Asi se podívala do startovní listiny a řekla: ´Tak tady v pohodě postoupím´. Jenže běží se od startu až do cíle. Udělala obrovskou chybu, která ji vyšla draho. Fanoušci navíc přijdou o skvělý závod ve finále, protože ona patří na 200 m k nejrychlejším na světě. Je to šílené, prostě šílené. Hrozně líný výkon. Být její kouč, nebyl bych schopen s ní několik týdnů vůbec promluvit," chytal se za hlavu bývalý mistr světa na 110m překážek Colin Jackson v roli experta stanice BBC.

Reklama

Související témata: