Hlavní obsah

Speciální dárek pro českou golfovou krásku. Co si do Tokia veze pro štěstí?

Praha

Do dějiště olympijských her ve středu vyrazila nejlepší česká golfistka Klára Spilková. Na svoji druhou olympiádu s sebou veze speciální talisman. Čakrové náramky. „Dostala jsem je. Jedou se mnou a určitě mi pomůžou v tom, co si přeju,“ řekla před odletem šestadvacetiletá hráčka. V Tokiu by ráda vylepšila 48. místo z her v Riu.

Golfistce Kláře Spilkové budou v Tokiu pomáhat i speciální náramkyVideo: Sport.cz

 
Článek

Kromě náramků může k úspěchu pomoct i meditace. „Už je to takový můj denní chleba. Medituji, když zrovna můžu a většinou je to moc příjemné. Naladí mě to na místní atmosféru."

Do Tokia se těší, v Japonsku bude hrát poprvé. „Doufala jsem, že si tam zahraju loni, ovšem kvůli covidu to nevyšlo. Budu to brát jako novou zkušenost. V Japonsku jsem ještě nebyla, ale na vlhkost jsem zvyklá z Floridy, takže věřím, že na to budu přizpůsobená," věří Spilková. Těší se i na to, že bude bydlet v olympijské vesnici a trošku si užije týmového ducha.

Dění na olympiádě před odletem moc nesledovala. Nemá televizi a chtěl se soustředit především na sebe. „Ale novinky jsem samozřejmě vždycky ve fitku nebo na hřišti slyšela," dodává.

Neunikla jí ani kauza pozitivních testů v české výpravě na začátku her. „Je mi to líto, ale letím tam s otevřenou myslí a srdcem. S vědomím, že člověk může být pozitivní a nemusí, cestuji už dva roky. Je to v podstatě náš život. Pro mě je to normální."

Reklama

Související témata: