Hlavní obsah

České štafetě chybí ještě jedna Neumannová

PRAGELATO

Česká štafeta Erbenová - Rajdlová - Janečková - Neumannová vybojovala v Pragelatu olympijský bod a šestým místem obhájila ve stejném složení pozici z loňského mistrovství světa v Oberstdorfu. K medaili bylo však opět dost daleko - 47,6 vteřiny. Podle odborníků by k ní ovšem stačila ještě jedna závodnice kvalit Kateřiny Neumannové.

Článek

Česká štafeta ve stejném složení obhájila šestou příčku z loňského mistrovství světa jako v Oberstdorfu, pouze Janečková s Neumannovou si v bruslařské části prohodily úseky. "Šesté místo nám celkem sluší," řekla Neumannová po závodě. "V tom složení, co jsme tady jely, a s ohledem na výsledky, které holky mají, to bylo naše maximum a je to pro nás velice slušný," dodala.

Finišmanka Neumannová zajela druhý nejrychlejší čas a zlikvidovala téměř minutovou ztrátu na šesté Finsko. Předtím předjela Švýcarku a Francouzku, pak už jen chtěla dojet v pohodě do cíle. "Ale viděla jsem Finku, jak vyloženě kulhala do kopce, tak jsem jela pořád, dejme tomu na devadesát pět procent, a jsem ráda, že jsem to nakonec takhle dovezla," řekla Neumannová.

Hledá se další osobnost

Mít prý ještě jednu Neumannovou, možná mohly na stupně vítězů pomýšlet i Češky. "To myslím, že ano. Dvě velice dobrý a dvě slušný závodnice stačí v současné době na medaili. Jedna osobnost v mančaftu by nás k medaili určitě přiblížila," zamyslela se Neumannová. "Druhou Kačku (Neumannovou) ale nemáme, dlouho mít nebudeme a jsme rádi, že máme alespoň jednu," řekla Rajdlová.

Kontakt se skupinou jedoucí o medaile ztratila na prvním úseku Erbenová. Švagrová stříbrného medailisty Lukáše Bauera dlouho jela s nejlepšími, ale při nájezdu do cíle odpadla. "Kousla jsem se do kopce a pak byla od mostu na stadion úplně mrtvá. Už jsem nemohla ani předat," řekla zklamaně Erbenová.

Reklama