Hlavní obsah

Hudec si tlaku nevšímá, větří šanci

WHISTLER

Před třemi lety šokoval kanadský sjezdař s českými kořeny Jan Hudec stříbrem ve sjezdu na mistrovství světa v Aare. V dalších dvou sezónách ale rodák ze Šumperka vypadl z kolotoče kvůli přetrženým vazům v koleni. I proto by si na hrách rád spravil chuť, i když hlavním želízkem domácích je Osborne-Paradise. „Je na nás obrovský tlak, na domácí půdě to ani nemůže být jiné. Medaili chtějí všichni, ale určitě máme dobrou šanci,“ věří Hudec.

Foto: Jonathan Hayward, ČTK/AP

Kanadský lyžař Jan Hudec

Článek

Sjezdovka pojmenovaná po jednom z členů legendární kanadské lyžařské party Crazy Canucks Dave Murraymu Hudcovi sedí. „Není tak těžká jako legendární sjezd v Kitzbühelu, ale má světové parametry jako třeba Lake Louise nebo Val Gardena. Na trati jsou dobré skoky a pěkně zatočené technické pasáže,“ pochvaloval si perfektní češtinou, jíž vládne, přestože v někdejším Československu strávil pouhý rok.

Kanaďané pilovali olympijské tratě do posledního detailu, podle Hudce se ale naskytla jen zřídka příležitost sjet pistu vcelku. „Odshora dolů jsem to sjel asi jen třikrát. Jinak jsme na kompletní trati netrénovali, pokaždé se někde něco připravovalo,“ líčil vítěz jednoho závodu Světového poháru.

„Byl to ale dobrý trénink,“ dodal s vírou, že sjezd po loňském triumfu dalšího závodníka s českými kořeny, momentálně zraněného Johna Kucery na mistrovství světa ve Val d’Isére zůstane kanadskou doménou. „Ovlivní to ale spousta věcí. Startovní pozicí počínaje a počasím konče. Bůh ví, kdy pojedeme,“ vzhlédl Hudec do mlžného závoje zakrývajícího horní část sjezdovky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.