Hlavní obsah

Jágr bude v rohu, potřebuje prostor

TURÍN

Jeden z rohů kabiny české hokejové reprezentace je vyhrazen pro Jaromíra Jágra. Hvězdě národního týmu bylo splněno nevyslovené přání. "Potřebuje prostor," usmívá se spiklenecky Petr Bílek, jeden z masérů týmu. Společně s parťákem Pavlem Vlašicem dorazil do Turína už v neděli, aby měli dostatek času nachystat kabinu pro výběr trenéra Hadamczika.

Článek

"Šatny už byly rozházené předem," říká Bílek, že vybírat si nešlo. Nejblíže k ledu mají Kanaďané a Švédové. Český tým je sedmdesát metrů od ledu. "Máme o polovinu kratší cestu než ve Vídni," připomíná Bílek. Sousední kabiny zabrali Finové a Američané. Za blízkost severského týmu jsou kustodi rádi. "Už dlouho si vzájemně pomáháme. Máme přátelské vztahy, jaké s ostatními nejsou," pochvaluje si Bílek spolupráci.

Proti vstupním dveřím je místnost pro trenéry, vpravo je vchod do samotné kabiny. Na konci levé stěny za vchodem do šatny je průchod do chodby, z níž vedou dvoje dveře. Jedny ústí do masérny, druhé do sprch. "Prostorově je to stejné jako ve Vídni," dumá Bílek. "Ale rozhodně je to lepší než v Salt Lake City, protože je všechno nové," doplňuje Vlašic.

Připraveno padesát cédéček

První místo vpravo za vchodem je nachystáno pro Olesze, nad nímž je připravená hifi souprava. "Máme padesát cédéček. Kdo si nevybere, tak nerozumí muzice," tvrdí rázně Bílek. První místo vlevo opanuje Hašek, druhý z rohů Vokoun. "Hráče jsme rozmístili, jak většinou sedávají," líčí Bílek.

Pod jednotlivými poličkami polepenými jmény už jsou nachystány tašky s výzbrojí, maséři už polepili helmy. Nachystali i speciální červené koberečky s nápisem Czech Republic. Po šatně jich je třiadvacet, stejně jako bude hráčů. Jeden velký umístili kustodi hned za vchod. "Jsou speciálně vyrobené v Nizozemsku. Měli jsme je už ve Vídni, ale tam jsme je museli podlepovat. Tady jsou zespoda pogumované," vypráví Bílek.

Přiléhavé dresy nechtějí

Jediný problém vznikl s dresy, protože společnost Nike dodala týmu českým výběrem odmítnuté přiléhavé, stretchové dresy. "Do třináctého přivezou nové," ubezpečuje Bílek. Do neděle, kdy dorazí jako první z hráčů brankář Milan Hnilička, bude vše doladěné.

Kustodi pozvolna dohánějí půldenní skluz, který nabrali díky přísným bezpečnostním pravidlům. Z kamiónu, kde měli bedny rozdělené podle umístění v kabině či v olympijské vesnici, museli vše vyndat kvůli kontrole v bezpečnostním skeneru. "Za něj nás nepustili a do auta vše vraceli Italové. Udělali v tom pěkný zmatek," říká Bílek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.