Hlavní obsah

Jsou to taky jen lidi, tvrdí před bitvou s hvězdami Kanady německý kouč Krupp

PRAHA

Byl by to zázrak, ale i v hokeji už se pár takových stalo. Na to, že by ovšem hokejisty Kanady vyřadilo z olympijských her na jejich domácí půdě zrovna Německo, si nejspíš vsadí málokdo. A dobře si to uvědomuje i trenér Němců a bývalý slavný obránce NHL Uwe Krupp. "Teď jsou možná trochu rozčarovaní, ale jejich šance na zlato jsou pořád velmi vysoké," prohlásil o svém soupeři v osmifinále.

Článek

"Kanada má na turnaji nejlepší a nejsilnější tým, to je jasné," řekl Krupp kanadským novinářům a před vzájemným zápasem zůstává realistou. "Stačí se podívat na čísla - v celém Německu je kolem 30 tisíc hokejistů, přitom jen v oblasti Toronta je jich asi 300 tisíc. U nás je populární hlavně házená a fotbal, najít talentované mladé hokejisty bývá těžké," postěžoval si.

Německo si tak musí vystačit s tím, co má a nebo importovat některé hráče odjinud. Brankář Dmitrij Pätzold se narodil v někdejším SSSR, obránce Jakub Ficenec v Československu, útočník Michael Wolf v Rakousku. A další tři borci z olympijského kádru mají v rodném listu uvedena jako místo narození kanadská města.

"Nebude to jednoduché, vždyť Kanada má nejlepší hráče na světě a každý pořád mluví o tom, jaké astronomické sumy vydělávají. Na druhou stranu na nás není takový tlak jako na Kanadu, pro tu existuje jen zlato. My se prostě jen snažíme hrát," tvrdí útočník Německa John Tripp, rodák z kanadského Kingstonu.

Němci vědí, že mají proti Kanadě minimální šanci, ale utěšují se tím, jak s domácími dokázali držet krok Švýcaři. Navíc ani Němci nehráli nejhůř, se Švédy prohráli jen 0:2, přičemž dvakrát trefili tyčku. A rádi připomínají olympiádu v Salt Lake City, kde ve čtvrtfinále prohráli také se silným týmem Kanady jen těsně 2:3.

"Vždycky je šance, každý zápas začíná od nuly," připomíná Krupp známé sportovní klišé. I ti nejlepší nemusí podle něj pokaždé vyhrát. "Hráči alespoň na vlastní oči uvidí, že i slavní hráči jsou také jen lidé a mohou dělat chyby," dodal bývalý obránce, jenž v NHL odehrál přes 800 zápasů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články