Hlavní obsah

Kapitánem Slováků je Demitra, Nagye nahradí Surový

BRATISLAVA

Zraněného útočníka Ladislava Nagye z Phoenixu nahradil v nominaci hokejistů Slovenska na olympijské hry v Turíně Tomáš Surový z Pittsburghu. Vedení týmu rovněž oznámilo, že kapitánem bude Pavol Demitra z Los Angeles a jeho asistenty budou Peter Bondra z Atlanty a Miroslav Šatan z New Yorku Islanders. Uvedly to oficiální internetové stránky Slovenského hokejového svazu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Pavol Demitra

Článek

Nagye vyřadilo z účasti na olympiádě zraněné koleno. Zranil si ho 23. ledna a uplynulý pátek se podrobil artroskopické operaci. Poškození menisku se ukázalo horší, než byl původní předpoklad a Nagy si už v této sezóně nezahraje. Kouč František Hossa přišel o výraznou oporu, protože Nagy je s 56 body za 15 gólů a 41 přihrávek druhým nejproduktivnějším slovenským hráčem v NHL.

Čtyřiadvacetiletý Surový načal letošní ročník na farmě v týmu Wilkes-Barre/Scranton, ale po povolání do prvního mužstva Pittsburghu v polovině prosince se dokázal prosadit. V 28 zápasech nasbíral 18 bodů za devět tref a stejný počet přihrávek. Surový byl v polovině ledna zařazen dodatečně mezi trojici náhradníků místo Branka Radivojeviče z Philadelphie.

Mezi náhradníky zůstávají připraveni obránce Dominik Graňák z pražské Slavie a útočník Ronald Petrovický z Atlanty. Třetí jméno slovenský kouč František Hossa teprve oznámí.

Reklama

Související témata: