Hlavní obsah

Kraus chce v olympijské premiéře skikrosu medaili, Bauera čeká skiatlon

S cílem skončit mezi třemi nejlepšími jde do nedělní premiéry skikrosu na olympijských hrách český reprezentant Tomáš Kraus. Mistr světa se porve s ostrou konkurencí, mezi níž nechybí někdejší reprezentační parťák Hayer, jenž nyní už opět reprezentuje rodnou Kanadu. V další medaili doufá Lukáš Bauer, který se postaví na trať třicetikilometrového skiatlonu.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Skikrosaři. Zprava Casey Pucket z USA, Stanley Hayer z Kanady, Xavier Kuhn z Francie a Čech Tomáš Kraus.

Článek

Favoritů ve skikrosu je více. Jedním z nich je bývalý sjezdový lyžař Američan Damon Rahlves, který si ale nedávno poranil kyčel na populárních X-Games. Do finále chce i jeho krajan Casey Puckett, naděje si dělá i domácí Stanley Hayer, který dříve reprezentoval ČR. A mezi favority nemůže chybět Švýcar Michael Schmid, aktuální lídr Světového poháru. Na vítězství Krause si můžete vsadit v kursu 6, na umístění českého reprezentanta na 2. příčce vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4 a na zisk bronzu si můžete vsadit v kursu 2,3.

Po zisku bronzové medaile v závodě na 15 kilometrů volně se ve Whistleru opět představí Lukáš Bauer. Českého lyžaře čeká skiatlon a podle svých slov hodlá znovu útočit na medaile. Do závodu nastoupí i jeho kolegové Martin Jakš, Martin Koukal a Milan Šperl. Největším favoritem je podle bookmakerů Tipsportu Nor Northug s kursem 3, na Bauera si můžete vsadit v kursu 5.

Akrobatickou skokanku na lyžích Martinu Konopovou čeká kvalifikace, lyžařku Kláru Křížovou zase super-G.

Reklama