Hlavní obsah

Lyžařský předseda Vaněk považuje vyjádření Škody za neprofesionální

PRAHA

Za velmi amatérské považuje předseda Svazu lyžařů České republiky Aleš Vaněk úterní prohlášení šéfa sekce skoku Leoše Škody. Ten se nechal slyšet, že slovinský trenér Vasja Bajc uvažuje o tom, že vinou napjatých vztahů mezi týmem Jakuba Jandy a vedením úseku skoků SLČR nepojede na olympijské hry do Turína.

Článek

"Já vůbec nechápu, co se stalo," kroutil ve středu hlavou Vaněk na letišti v Ruzyni, odkud se vydávali skokané do Itálie.

Bajce podle Škody popudil článek na serveru skoky.cz, který kritizoval složení realizačního týmu, jež vytvořil slovinský trenér. Vaněk se od případu distancoval. "Všechno by nyní mělo směřovat k příštím čtrnácti dnům, kdy se bude rozhodovat o úspěchu a neúspěchu. A Jakub by měl bojovat s Ahonenem, Finama a Rakušanama a neřešit takovéto věci. Poškodí to hlavně jeho," řekl Vaněk. "Od pana Škody to bylo amatérské," dodal.

Bajc nebral telefon

O případu do úterního večera nevěděl. "Snažil jsem se volat Vasjovi, ale nebral mi telefon. Takže vůbec nevím, co řekl a co ne," upozornil Vaněk. Podobných článků na internetu, na který měl Bajc podle Škody podrážděně reagovat, již v minulosti prý bylo mraky. "Kdybychom měli reagovat na každý sporný článek, neděláme nic jiného," uvedl.

Vaněk hodlá v příštích dnech přimět Škodu, aby celou situaci vyřešil. "Oni musejí být profesionálové, měli by to umět řešit. Pokusím se i spojit s Vasjou," slíbil, že se do celého případu na olympiádě vloží. "Je nesmysl prát to přes média, ať se děje cokoliv," vložila se do rozhovoru Jandova manažerka Renata Balašová.

Předseda Jandovi věří

Nepodepíše se podle Vaňka na Jandově psychice tento problém? "Určitě to ustojí, já mu věřím," prohlásil předseda. "Vasja je profík a jeho budou zajímat závody a podřídí tomu všechno. Personální otázky tam nebudou na stole," řekl přesvědčeně. "Ale jestli to sleduje konkurence, tak si asi řeknou, jaký jsou Češi blázni, že takhle šijou do vlastního závodníka," dodal.

Reklama