Hlavní obsah

Němka Pechsteinová znovu usiluje o start ve Vancouveru

VANCOUVER

Německá rychlobruslařka Claudia Pechsteinová stále nevzdala boj o účast na olympijských hrách ve Vancouveru. Pětinásobná olympijská vítězka, která je v trestu za porušení dopingových pravidel, podala odvolání k mezinárodní sportovní arbitráži CAS.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Claudia Pechsteinová

Článek

Na svých webových stránkách Pechsteinová uvádí, že podala nejen odvolání u CAS, ale také obvinění na Mezinárodní bruslařskou federaci (ISU), že zatajila důkazy, které měly v celém případu svědčit v její prospěch.

Sedmatřicetiletá Pechsteinová neměla nikdy pozitivní dopingový nález, ale v červenci minulého roku dostala kvůli podezřelým výsledkům krevních testů dvouletý zákaz startů, který platí až do 9. února 2011.

Trest byl vynesen na základě úsudku ISU, že abnormální krevní hodnoty nemohly vzniknout přirozenou cestou. Ke stejnému závěru poté dospěl i CAS, nicméně rychlobruslařka jakékoli podvádění stále popírá.

Pokud by Pechsteinová uspěla, mohla by teoreticky české reprezentantce Martině Sáblíkové přibýt soupeřka pro závod na 5000 metrů. Taková možnost se však zdá být velmi nepravděpodobná. Navíc podle manažera Pechsteinové Ralfa Grengela jde německé legendě hlavně o to, aby mohla startovat ve stíhacím závodě družstev. Rozhodnutí by mělo padnout v úterý.

Reklama

Související témata: