Hlavní obsah

Olympiádu zakončí hokejové finále, Bauer je favoritem na padesátce

Poslední den mohou fanoušci sledovat dění na 21. zimní olympiádě ve Vancouveru. Sportovní svátek zakončí sledované finále hokejového turnaje, v němž se utkají oba zámořské celky. Domácí Kanaďané mohou Američanům vrátit porážku ze základní skupiny. Jedním z favoritů běhu na 50 kilometrů s hromadným startem je český lyžař Lukáš Bauer.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Lyžař Lukáš Bauer se raduje z bronzové medaile z olympijského závodu ve Vancouveru na trati 15 km volně.

Článek

Vedle Bauera se na start postaví i Jiří Magál s Milanem Šperlem, dvaatřicetiletý Bauer má však výrazně větší šance. Jeho největším sokem by měl být Estonec Veerpalu, který Bauera na klasické patnáctce porazil na minulé olympiádě i na loňském mistrovství světa v Liberci.

Bauer ve Whistleru už získal dvě bronzové medaile, nyní může svojí sbírku rozšířit. Na jeho vítězství si můžete vsadit v kursu 2,7, dalšími favority jsou podle bookmakerů Tipsportu Nor Northug (kurs 4) a Veerpalu (kurs 8).

V základní skupině Kanada musela spolknout hořkou pilulku v podobě porážky s Američany 3:5, domácí výběr tak musel do osmifinále. To zvládl a ve čtvrtfinále pak rozstřílel mistry světa Rusy 7:3. Semifinále proti Slovensku bylo obrovským dramatem, které Kanaďané vyhráli 3:2.

Američané jsou na turnaji suverénní, v semifinále nevídaným způsobem sestřelili přemožitele českých hokejistů Finy. Ti již během úvodních třinácti minut šestkrát inkasovali a na vítězství mohli zapomenout. Zápas skončil 6:1. Na vítězství Kanaďanů si můžete vsadit v kursu 1,9, na výhru Američanů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,93.

Reklama