Hlavní obsah

Slováci věří, že Kuzminová splní přání syna a přiveze tři medaile

BRATISLAVA

Biatlonistka Anastasia Kuzminová se stala první slovenskou sportovkyní, která na jedněch zimních olympijských hrách získala dvě medaile. A Slováci po jejím úterním stříbru ze stíhacího závodu věří, že ještě neřekla poslední slovo. Kuzminové dvouapůlroční syn Jelisej si před jejím odjezdem do Kanady přál tři medaile.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Slovenská biatlonistka Anastasija Kuzminová se raduje z vítězství v olympijském závodě na 7,5 km.

Článek

"Vždyť právě malý Jelisej je ten, díky komu přijala Nasťa slovenské občanství. Když totiž byla těhotná, v jejím rodném Rusku ji vyhodili z reprezentace a ona přemýšlela nad koncem kariéry. Naštěstí se tak nestalo," uvedl slovenský deník Plus. Šanci rozšířit medailovou sbírku bude mít Kuzminová ve čtvrtečním vytrvalostním závodě na 15 kilometrů.

Kuzminová ve Vancouveru přepisuje sportovní historii země. Je první Slovenkou, která na jedné zimní olympiádě získala dva cenné kovy. Na letních hrách se to podařilo jen tenistovi Miloši Mečířovi a plavkyni Martině Moravcové.

"Druhý závod - druhá medaile. Anastasia Kuzminová si užívá nejhezčí chvíle sportovní kariéry," napsal deník Pravda. Média nešetří na adresu šampionky ze sobotního sprintu přívlastky typu "fantastická", "skvělá". "Medailové žně Kuzminové pokračují," hlásá server sport.sk.

Reklama

Související témata: