Hlavní obsah

Stříbrný čínský pár krasobruslařů se přiznal: Milujeme se

VANCOUVER

Sportovním dvojicím čínských krasobruslařů jako kdyby svědčilo i partnerské soužití mimo ledová jeviště. Vedle vítězného páru Süe Šen - Čao Chung-po se z lásky k sobě veřejně vyznali i Čching Pchang a Ťian Tchung, kteří skončili na olympiádě ve Vancouveru druzí.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Čching Pchang a Ťian Tchung při volné jízdě ve Vancouveru.

Článek

Dvojice stříbrných krasobruslařů už spolu bruslí dlouhých 17 let. Oběma je 30 a nyní se dočkali první olympijské medaile. Když v pondělí dokončili svou volnou jízdu, Ťian Tchung políbil led. "Ve skutečnosti jsem chtěl políbit Čching Pchang, ale neměl jsem ji u sebe," řekl čínský reprezentant listu China Daily.

Vzápětí oficiálně ozřejmil, proč chtěl políbit v první řadě hlavně svou sportovní partnerku, s níž skončil na minulé olympiádě v Turíně těsně pod stupni vítězů. "Mnoho fanoušků, kteří se o nás zajímali, se ptalo na náš vztah... Chci oznámit, že spolu opravdu chodíme," připustil Ťian Tchung.

Zlatí medailisté Süe Šen se Čao Chung-po však již pokročili o něco dále. V roce 2007 se vzali. Více než na soukromý život se však soustředili na sportovní dráhu. Minulý rok obnovili kariéru, aby mohli startovat na svých čtvrtých a zároveň posledních hrách. "Je těžké pokračovat s bruslením na takové úrovni. Možná už je také čas na dítě," naznačil Čao Chung-po další životní kroky čínského páru.

Reklama

Související témata: