Hlavní obsah

Tělo sáňkaře Kumaritašviliho je už u rodičů v Gruzii

TBILISI

Rakev s tělem sáňkaře Nodara Kumaritašviliho, jenž zemřel po tragické nehodě v tréninku těsně před začátkem olympijských her ve Vancouveru, už je v Gruzii. Na letišti v Tbilisi ji tam přijali zdrcení rodiče matka Dodo a otec David.

Foto: Shakh Aivazov, ČTK/AP

Matka Nodara Kumaritashviliho se sklání nad rakví se svým synem.

Článek

S ostatky mladého sportovce překrytými gruzínskou vlajkou se poté celá rodina vydala na cestu do 180 kilometrů vzdáleného rodného městečka Bakurjani. Tam bude tělo vystaveno až do sobotního pohřbu.

V Tbilisi vzdalo hold jednadvacetiletému olympionikovi množství sportovců i obyčejných lidí. Mezi nimi nechyběl ani olympijský vítěz ve vzpírání Georgij Asanidze. "Nodarova smrt je velkou ztrátou nejen pro Gruzii, ale pro sport na celém světě. Zaslouží si veškerou úctu za svou hrdinskou smrt," prohlásil.

Zatáčky se prý nebál

Kumaritašviliho otec znovu před novináři kritizoval nedostatečné zabezpečení dráhy ve Whistleru, kde jeho syn při tréninku vylétl ze zatáčky a nekontrolovatelně narazil do ocelového nosníku.

"Věděl, že je tam těžká zatáčka, ale nebál se jí. Nebyla to ani jeho chyba," odmítl bývalý sáňkař některé názory z Vancouveru, podle nichž příčinou neštěstí byla jezdecká chyba.

Reklama

Související témata: