Hlavní obsah

Trojka Sáblíkovou uklidní, nebo ještě víc napne

VANCOUVER

Olympijské atmosféře už se Martina Sáblíková neubrání ani kdyby chtěla. Dýchá na ni na každém kroku ve vesnici, v tréninkové hale... „I v televizi, když na ni koukám,“ přiznává rychlobruslařská naděje.

Foto: Jerry Lampen, Reuters

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková

Článek

Ne, že by cíleně sledovala četné olympijské upoutávky, ale někdy se jim prostě nevyhne. „Koukám na televizi hlavně, když jezdím na kole, mám ji před sebou,“ popisuje.

„A když jde člověk vyprat prádlo, tak tam vidí, jak se to blíží. Tři dny do olympiády, dva,“ vypráví. Podobnou statistiku už si tak nemusí vést svém deníčku. „Sice je tam pořád píšu, ale už je to zbytečné. Vidím to všude, jak to utíká,“ přiznává s tím, že se to trochu projevuje i na stoupající nervozitě.

První start ji čeká už v neděli na tříkilometrové trati. „Po trojce se snad uklidním. A nebo budu ještě víc napnutá,“ usmívá se před závodem, v němž si dělá oprávněné medailové naděje. „Teď už mě čeká jen pár tréninků a hlavně odpočinek a spánek,“ plánuje. Ničím se nechce rozptylovat. „Stejně většinu času trávíme na přejezdech. Odjíždíme o půl desáté a vracíme se kolem druhé, pak ještě jeden trénink. To pak stejně většinu času mezi tím ve vesnici ležím,“ přiznává svěřenkyně Petra Nováka.

Únava z tréninkového pobytu v Calgary už je pryč. „Jezdí se mi tu pořád dobře, i když jak je na ledě v hale hodně lidí, točí se tam vítr a časy se těžko porovnávají,“ vykládá Sáblíková.

Reklama