Hlavní obsah

Jakš se stal během olympijské štafety podruhé otcem. To je můj největší úspěch, zářil štěstím

ram (Soči)Sport.czPrávo
Aktualizováno

Byť sen o obhajobě bronzové medaile ze závodu štafet běžců na 4x10 kilometrů zůstal v boji na olympijských hrách v Soči nenaplněn, český reprezentant Martin Jakš měl stejně důvod slavit. V průběhu závodu se 27letému rodákovi z Plzně narodila v Česku druhá dcera.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Jakš s přítelkyní Helenou Kreuzigerovou, sestrou vynikajícího cyklisty Romana Kreuzigera.

Článek

„Během závodu jsem se stal podruhé otcem. Mám doma tři šikovné holky,“ radoval se Jakš. „Jde o můj největší úspěch. Tedy vlastně druhý,“ připomínal, že s ženou Helenou vychovává dcerku Šarlotu. V neděli narozená Dorotka vážila 2,76 kilogramu, měřila 50 centimetrů.

„Narodila se pět minut po mém startu. Jirka Magál říkal, že si každý rok alespoň na štafetu v Soči vzpomenu,“ smál se Jakš, který si šťastnou zvěst přečetl na telefonu po dojezdu do cíle.

„Lukáš Bauer mi říkal, že se musela narodit, když byl na trati on, protože měl strašné bolesti. Ale já trpěl rozhodně víc,“ líčil Jakš, jehož žena rodila přesně v termínu. „Nemyslím si, že by porod vyvolal stres ze štafety. Ona závody moc neprožívá,“ hlásil vesele.

Ze závodu až takovou radost mít nemohl. Aleš Razým štafetu skvěle rozjel a předával sedmý, přestože se připletl do hromadného pádu. Lukáš Bauer předvedl fantastický výkon a Jakš vyrážel třetí, přičemž jen lehce ztratil a propadl se na páté místo. Dušan Kožíšek však tempo nevydržel. „Šestá příčka by byla super, osmá je zklamáním,“ hlásil trenér Miroslav Petrásek.

Reklama

Související témata: