Hlavní obsah

Česká krasobruslařka Dušková našla pro tuleně místo v posteli

Praha

Drobná osmnáctiletá krasobruslařka Anna Dušková na letišti přiznávala, že má o tři kilo těžší olympijské zavazadlo než její partner ze sportovní dvojice. „To dělají ty její šminky,“ smál se o deset měsíců starší Martin Bidař.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní dvojice Anna Dušková a Martin Bidař během odletu na ZOH 2018 do jihokorejského Pchjongčchangu.

Článek
Fotogalerie

„Hlavně jsem myslela na to, že nesmím zapomenout šaty na obě části programu a brusle. Chtěla jsem mít s sebou i darovaného maskota, jenže už jsem váhově byla přes limit a opravdu se mi nikam nevešel," líčila Dušková, že oblíbenému bílému tuleni našla čestné místo doma v posteli.

Šampaňské musí být vychlazené

„Leží tam a bude se dívat s rodiči, ti si nenechají utéct žádnou naši jízdu. Navíc mají rituál, že musí dát vychladit šampáňo do lednice a důvod, aby ho bouchli, se pak najde vždycky," usmála se Dušková. „To moje mamka je taky dost pověrčivá, ale naopak se nevydrží živě dívat na žádné naše vystoupení. Pustí si ho vždycky až v klidu ze záznamu," přidal se Bidař.

Po operaci kolena Duškové nemohli od zářijové olympijské kvalifikace vůbec závodit. „Trenérka Horklová nám i proto doporučila, ať poslední tréninky jedeme v šatech," vysvětloval Bidař.

„Takže jsem byla učesaná i nalíčená jako na závodě, dokonce nám kamarádky simulovaly publikum," doplnila ho partnerka, která byla šťastná, že ve třetím ročníku gymnázia stihla uzavřít klasifikaci za první pololetí. „To já za sebe říct nemůžu, ale naštěstí mám individuální plán a všichni mi vycházejí ve škole vstříc," tvrdil Bidař.

Pro Duškovou nebyla olympijská cesta její první do Asie. „Dopřála jsem si dovolenou na Srí Lance, tehdy jsem ale vyrovnání s časovým posunem neřešila. Uvidíme, jak v Koreji zvládnu těch osm hodin navíc, a hlavně jestli se dokážu ráno včas vykopat z postele," přemýšlela. „Pro mě bude taky důležité osahat si led i prostorovou orientaci v hale, ale osm dnů před závodem by mělo stačit," říkal Bidař.

Reklama

Související témata: