Hlavní obsah

Hokejisté ve středečním čtvrtfinále potkají vítěze duelu Američanů se Slovenskem

Pchjongčchang/Praha
Aktualizováno

Vítězstvím nad Švýcarskem si čeští hokejisté zajistili prvenství ve skupině A olympijského turnaje a s ním i přímý postup do středečního čtvrtfinále. Už ale mohou i konkrétně přemýšlet z jakého souboje vzejde jejich příští soupeř.

Foto: David W Cerny, Reuters

Český tým oslavuje svou druhou branku v utkání se Švýcarskem. Ve čtvrtfinále bude hrát s USA nebo Slovenskem.

Článek

V tuto chvíli je už totiž jasné, že Češi budou druhým nejlepším mužstvem základní části turnaje, protože před nimi skončili pouze Švédové (vítěz skupiny C). Z toho vyplývá, že čtvrtfinálovým soupeřem Česka je vítěz předkola, v němž se utká sedmý tým (USA) s desátým (Slovensko) v pořadí ze žebříčku sestaveného na základě výsledků v základních skupinách. Podle direktoriátu turnaje bude utkání odehráno ve středu 04:10 SEČ.

Dvojice pro úterní osmifinále olympijského turnaje hokejistů:
Finsko - Korea (čas utkání SEČ 13:10)
Slovinsko - Norsko (08:40)
Švýcarsko - Německo (13:10)
USA - Slovensko (04:10)
Čtvrtfinálové dvojice
Vítěz duelu Finsko-Korea narazí na Kanadu (13:10)
Vítěz duelu Slovinsko-Norsko narazí na OSR (08:40)
Vítěz duelu Švýcarsko-Německo narazí na Švédsko (13:10)
Vítěz duelu USA-Slovensko narazí na Česko (04:10)

V žebříčku rozhodují následující kritéria: 1. umístění ve skupině, 2. počet bodů, 3. rozdíl skóre, 4. vyšší počet vstřelených branek, 5. lepší umístění ve světovém žebříčku.

Vítězové skupin a nejlepší tým z druhého místa ve skupině jsou následně nasazení přímo do čtvrtfinále. Zbývajících osm týmu bude podle výše uvedeného žebříčku nasazeno do úterního předkola play off tak, že bude hrát pátý s dvanáctým, šestý s jedenáctým, sedmý s desátým a osmý s devátým.

Vítězové z předkola se pak střetnou s přímo nasazenými čtvrtfinalisty o postup do semifinále. Vítězové semifinále budou hrát finále a poražení semifinalisté o třetí místo.

Přímou účast ve čtvrtfinále si vybojovali hokejisté Česka, výběru OSR, Kanady a Švédska.  V úterním předkole se tak utkají: Švýcarsko s Německem, USA se Slovenskem, Slovinsko s Norskem a Finsko s Koreou.

Reklama

Související témata: