Hlavní obsah

Pocitově nejlepší olympiáda kariéry, přemítal pamětník Březina

Pchjongčchang

Fantastické deváté místo po krátkém programu neudržel. Při volné jízdě krasobruslařů na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu se český reprezentant Michal Březina dopustil jedné chyby, pak přidal ještě jedno drobné zaváhání a pořadím se propadl na šestnácté místo. „Když si promítnu tři olympijské účasti, pocitově šlo o mé nejlepší vystoupení. S jedinou velkou chybou na mé poslední olympiádě dokážu žít," pronesl sedmadvacetiletý rodák z Brna, který ve Vancouveru 2010 a v Soči 2014 skončil desátý.

Foto: ČOV/Jan Malý

Krasobruslař Michal Březina si odveze z olympiády v Pchjongčchangu 16. místo.

Článek
Fotogalerie

„Během obou jízd jsem nad ničím nepřemýšlel, užil jsem si to. Všechno se skloubilo, zaklaplo do sebe v pravý čas. Ideálně jsem načasoval formu. Samozřejmě mě mrzí, že jsem nedal čistě čtverného salchowa a při trojném si sáhl na led. Ale jako celek se má jízda rozhodčím očividně líbila. Vždyť za umělecký dojem jsem dostal přes čtyřiaosmdesát bodů, což se mi nikdy v životě nepodařilo. Párkrát jsem šel před osmdesát, ale takhle vysoko jsem se nedostal nikdy," vyprávěl Březina.

„První salchow jsem nezvládl na výjezdu, trošku jsem zaváhal. Jinak skok byl povedený jako v krátkém programu. U druhého jsem byl přemotivovaný, nepočkal jsem si na odraz," přemítal si v hlavě Březina dva klíčové okamžiky, které ho stály lepší umístění.

„Jedna hrubka a jedna malá chybička. Celkově se na moji jízdu dalo koukat. S největší pravděpodobností šlo o moji poslední olympiádu, takže bych byl pochopitelně šťastnější za čistou jízdu. Ale s jedinou velkou chybou v obou dílech korejského vystoupení dokážu žít," ohlížel se za účinkováním v Pchjongčchangu Březina.

Vychutnat si olympijské představení mu pomohla i skutečnost, že nastoupil k volné jízdě v druhé nejsilnější skupině s krasobruslařskými osobnostmi jako Rippon či Koljada. „Hodně příjemná záležitost. V lepší skupině jsem snad ani nemohl být. Kluci takřka nechybovali a divákům se závod musel líbit," mínil český reprezentant.

Rovněž Březinu však diváci už v průběhu jízdy odměnili skandovaným potleskem a na konci krasobruslaři pocházejícímu z Brna bouřlivě aplaudovali. „Mám vážně velice dobrý pocit. Všichni viděli, jak skutečně umím bruslit. Zajel jsem dvě jízdy hodné olympijských her. Nemám si na co stěžovat."

Reklama

Související témata: