Hlavní obsah

Vítej zlatý hattricku. Švédské curlerky opět vyhrály olympijskou soutěž

Pchjongčchang

Švédské curlerky porazily ve finále olympijského turnaje v Pchjongčchangu 8:3 domácí Koreu a získaly po Turíně 2006 a Vancouveru 2010 třetí zlato.

Foto: Morry Gash, ČTK/AP

Švédské curlerky porazily ve finále olympijského turnaje v Pchjongčchangu 8:3 domácí Koreu.

Článek
Fotogalerie

Švédské curlerky porazily ve finále olympijského turnaje v Pchjongčchangu 8:3 domácí Koreu a získaly po Turíně 2006 a Vancouveru 2010 třetí zlato. Bronz vybojovaly už v sobotu Japonky, které v duelu o třetí místo zdolaly 5:3 Británii.

Švédský tým skipky Anny Hasselborgové potvrdil roli favoritek a navázal na dva olympijské triumfy družstva kolem Anette Norbergové. Před čtyřmi lety byly Švédky stříbrné po finálové porážce s Kanadou, jež v Koreji skončila už v základní části a poprvé v historii zůstala bez medaile.

Navzdory drtivé porážce ve finále, které skončilo předčasně po devátém endu, dosáhly korejské curlerky největšího úspěchu v historii. Tým přezdívaný "Česnekové dívky" podle místa svého původu si získal srdce domácích příznivců, kteří v dnešním utkání o zlato vytvořili bouřlivou atmosféru.

Švédky, jimž z hlediště fandil i jejich král Carl XVI. Gustaf, předčily v Kangnungu své mužské kolegy. Ti v roli nejvýše nasazeného týmu v sobotním finále podlehli 7:10 Američanům.

České týmy v Koreji stejně jako na všech předchozích turnajích od olympijské premiéry v Naganu 1998 nestartovaly. Muži i ženy ztroskotali v prosincové kvalifikaci v Plzni.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu
Curling (Kangnung)
Ženy - finále
Švédsko - Korea 8:3

Reklama