Hlavní obsah

Beznaděj, přiznal kouč biatlonistů. Přesto věří, že má tým budoucnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takhle nepovedenou štafetu čeští biatlonisté na vrcholné akci nepamatují! Rozhodčí je zastavili už na třetím úseku, když je soupeři předjížděli o kolo, finišman Michal Krčmář se ani nedostal na trať. Nakonec byli Češi klasifikováni devatenáctí za Bulhary či Číňany.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Jakub Štvrtecký na svém úseku zklamal

Článek

PEKING (Od našeho zravodaje) - Střelecký výbuch se začal rodit už od první položky, z níž vyrážel Jakub Štvrtecký jako poslední s trestným kolem. „Leží tam jako poslední, nejde mu tam dát náboj a když ho dobije, je vidět, jak to nezvládá. Je zbrklý na poušti, lítá to daleko," popisoval zmar trenér Ondřej Rybář. „To je beznaděj, od dalekohledu nic neudělám, nijak mu nepomůžu," krčil rameny.

Štvrtecký přidal další trestné kolo i vestoje, Mikuláš Karlík na dalším úseku vystačil jen s dobíjením a díky velmi dobrému běhu posunul štafetu aspoň o dvě místa vpřed.

„Sám jsem to takhle rozjel v Anterselvě, tak jsem to bral, že jedu svůj závod a nekoukal se, na jakém jsme místě," popisoval Karlík, který byl na svém úseku sedmý nejlepší.

„Musel jsem počítat s tím, že nás můžou dojet, tak jsem nijak v prvním kole nelelkoval. Snažil jsem se trochu rychleji zastřílet ležku, možná bylo zbytečné riskovat, ale musíte to zkusit, když už jste takhle vzadu," popisoval olympijský debutant.

Definitivní konec přišel pro český kvartet na úseku Adama Václavíka. Dvě trestná kola na druhé položce a rozhodčí už mávali, že je pro český tým konec. Malé pozitivum? Snad jen ušetřené síly Krčmáře před pátečním závodem s hromadným startem...

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Mikuláš Karlík nemohl být se svým výkonem spokojen

„Samozřejmě není všechno ideální, lidi budou kritizovat, že to děláme blbě. Ale když závodník přijde mezi seniory, musí být připraveny, že to je úplně jiná liga, větší stresy a zodpovědnost. Je mi smutno, že ten mančaft má budoucnost, ale dokud ze sebe kluci nesklepou tu nejistotu, nepohneme se z místa," tvrdí Rybář.

Dramatické vyústění měla bitva o zlato, pro které si dlouho jeli Rusové. Jenže Eduard Latypov promrhal minutový náskok, který měl před poslední střelbou, a pustil před sebe norského finišmana Vetleho Sjastata Christiansena i francouzského Quentina Fillona Mailleta.

Ve čtvrtek se jede v 8.45 SEČ ženská štafeta, do níž trenér Egil Gjelland nominoval k její premiéře v Pekingu Evu Puskarčíkovou k již dříve jasným Markétě Davidové, Jessice Jislové a Lucii Charvátové.

Reklama

Související témata: