Hlavní obsah

Bravo! Manželé Paulovi se s olympijským turnajem loučí výhrou

Aktualizováno

Tomáš a Zuzana Paulovi při premiéře českého curlingu na olympijských hrách skončili v turnaji smíšených dvojic šestí. S Pekingem se manželé rozloučili vítězstvím 8:6 nad domácí Čínou, s níž přitom po pátém endu prohrávali 1:6. Celkem po devíti zápasech skončili Paulovi s bilancí čtyř výher a pěti porážek. Turnaj vyvrcholí v úterý finálovým duelem mezi dosud neporaženým týmem Itálie a Norskem, o bronz se utkají Švédové s Brity.

Foto: Eloisa Lopez, Reuters

Tomáš Paul se raduje! Čeští curleři zakončili olympijský turnaj smíšených dvojic vítězstvím nad domácí Čínou.

Článek
Fotogalerie

Čeští amatéři, kteří pracují jako bankéři, měli za cíl skončit při premiéře pod pěti kruhy na pátém až sedmém místě. O šanci na boje o medaile proti řadě profesionálních párů přišli v sobotu porážkou s Kanadou po dodatečném endu. Dnes po velkém obratu proti čínské dvojici Fan Su-jüan, Ling Č' prožili vítězné loučení.

"První třetina dobrá, prostřední nic moc, koncovka taky dobrá. Mám z toho dobrý pocit, uhráli jsme čtyři výhry proti nejlepším týmům na světě. Splnili jsme cíl, takže za nás je to spokojenost," řekl Paul Radiožurnálu.

Do semifinále se probojovaly s dosud neporaženou dvojicí z Itálie také Norsko, Británie a Švédsko. Olympijské zlato z Pchjongčchangu neobhájí Kanada. John Morris s novou partnerkou Rachel Homanovou dnešní rozhodující souboj s Itálií prohráli 7:8 po extra endu a skončili až pátí za švédskými soupeři.

Hlavní favorité na zlato Stefania Constantiniová a Amos Mosaner vyhráli základní část bez porážky a v semifinále si připsali desáté vítězství. Švédy porazili hladce 8:1, rozhodnuto bylo už po předposledním endu. Souboj Norska s Británií byl vyrovnanější, do závěrečného dějství šly oba týmy při nerozhodném skóre 5:5 a v něm umístili kámen nejblíž ke středovému kruhu obhájci bronzu a vicemistři světa Kristin Skaslienová a Magnus Nedregotten.

ZOH Peking - curling, smíšené dvojice:
Česko - Čína 8:6
Itálie - Kanada 8:7 po dodatečném endu
Norsko - Švýcarsko 6:5
Velká Británie - USA 8:4.
Semifinále:
Itálie - Švédsko 8:1 po sedmém endu
Norsko - Británie 6:5
Konečné pořadí skupiny po 9 zápasech:
1. Itálie 9 výher
2. Norsko 6
3. Británie 6
4. Švédsko 5
5. Kanada 5
6. ČR 4
7. Švýcarsko 3
8. USA 3
9. Čína 2
10. Austrálie 2.

Reklama

Související témata: