Hlavní obsah

Divoké oslavy olympijských vítězů! Zlato měli doslova u zadku

Euforie byla veliká. Aby ne, finským hokejistům se na olympijských hrách v Pekingu podařilo vybojovat historicky první zlato pod pěti kruhy. Ve finále výběr Suomi porazil obhájce prvenství z Pchjongčchangu z Ruska a po výhře 2:1 propukly bujaré oslavy, které se pořádně rozjely už v šatně. Seveřané se zlatými medailemi prováděli psí kusy.

Foto: Profimedia.cz

Finští hokejisté se vůbec nestyděli.

Článek

Na jedné straně obrovská radost, na druhé zklamání a vztek. Ruští hokejisté ve finálovém zápase vedli, ale Finové dvěma góly skóre zápasu otočili a Rusy už k ničemu nepustili. Ti porážku nesli těžce, gólman Ivan Fedotov si stříbro ani nepověsil na krk. Ostatně takové obrázky už český divák zažil po finálovém zápase mistrovství světa v roce 2010.

Hráči Suomi si naopak vítězství užívali plnými doušky, nejen piva. Dva z nich předváděli oslavný taneček v šatně oděni jen do suspenzorů a zlata, které se jim houpalo na krku. Vědomi si přítomnosti novinářů bez ostychu dokonce ukázali, že někteří mají zlatý úspěch „u zadku," doslova.

Foto: Profimedia.cz

Historicky první zlato z olympijských her pro finský hokej se slavilo dost netradičně...

Gólman Jussi Olkinuora na fotografy vystrčil holou zadnici a jeden ze spoluhráčů mu k ní strčil zlatou medaili. Budiž Finům přáno, vítězství na olympiádě je obrovský úspěch, čeští hokejisté po triumfu v Naganu za to při letu domů také dokázali vzít, ale tohle gesto působilo dost neuctivě.

Reklama

Související témata: