Hlavní obsah

Hokejová reprezentace hlásí skvělou zprávu! Ve čtvrtek z Prahy přiletí velká posila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká hokejová reprezentace nastoupí do svého úvodního zápasu skupiny B olympijského turnaje proti Dánsku (od 14:10 SEČ, podrobná online reportáž na Sport.cz) se sedmi obránci a třinácti útočníky. Mimo sestavu zůstane kromě brankáře Romana Willa i třinecký obránce David Musil. A nároďák ve středu hlásí skvělou zprávu. Útočník Michael Špaček měl v Praze po překonání covidu pět po sobě negativních testů a ve čtvrtek odletí za týmem do Pekingu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Filip Pešán během tréninku národního týmu v Pekingu..

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - V úterý se k reprezentaci po sérii pěti negativních testů připojil asistent trenéra Jaroslav Špaček, který má v týmu na starosti obránce a ve středu byl s mužstvem poprvé na ledě při rozbruslení před utkání s Dánskem.

A ve čtvrtek z Prahy vyrazí za týmem jeho jmenovec Michael Špaček. Útočník Frölundy se dlouho pral s covidem, v jednu chvíli už byla jeho účast na turnaji v Pekingu vysoce nepravděpodobná, jenže teď došlo ke změně.

„Michal už má za sebou kompletní sérii negativních testů a ve čtvrtek letí za námi," zvěstoval pozitivní novinu generální manažer nároďáku Petr Nedvěd. 24letý Špaček tak po loňském MS v Rize zažije druhý velký turnaj.

Už v úterý po posledním tréninku před startem turnaje v Pekingu trenér národního týmu Filip Pešán potvrdil, že v brance proti Dánům bude stát Šimon Hrubec a záda mu bude krýt Patrik Bartošák.

Jako sedmý obránce by měl nastupovat Vojtěch Mozík, jako třináctý útočník Jiří Smejkal.

Předpokládaná sestava Česka
​Hrubec (Bartošák) - Jeřábek, Sklenička, Šulák, Kundrátek, Klok, Knot, Mozík - Sedlák, Krejčí, Hyka - M. Stránský, Jan Kovář, Červenka - Řepík, Sobotka, Lenc - H. Zohorna, T. Zohorna, Frolík - Smejkal

Kapitánské céčko na dresu bude mít útočník Roman Červenka, jenž zažije už čtvrtou olympiádu, jeho asistenty budou obránce Jakub Jeřábek a forvard David Krejčí.

Reklama

Související témata: