Hlavní obsah

Olympijské boje v Pekingu se rozběhly. Kde sledovat snažení českých sportovců?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do ochozů letošní zimní olympiády se diváci nedostanou, sportovce tak budou muset podporovat na dálku. Olympijské hry v čínském Pekingu začínají již 4. února a dostupné budou různými způsoby, včetně pravidelného online zpravodajství na Sport.cz.

Foto: Sport Invest

Martina Sáblíková bude v Pekingu útočit již na sedmou olympijskou medaili.

Článek

Peking se v únoru stane prvním pořadatelským městem jak letních, tak zimních olympijských her v novodobé historii. Zdali u toho budou fanoušci je však stále ve hvězdách. Představitelé Mezinárodního olympijského výboru již v září 2021 ohlásili, že olympiáda bude jen pro diváky z pevninské Číny. Ani to však není definitivní.

Většině fanoušků tak nezbyde nic jiného, než sportovcům fandit doma u obrazovek. A to nebude v případě České republiky vůbec jednoduché - v Pekingu je o sedm hodin více, velká část sportů tak bude probíhat brzy ráno.

Velkou část olympijského programu jako již tradičně pokryje stanice ČT sport, vysílání bude samozřejmě zaměřeno převážně na české sportovce. Veškerý zpravodajský servis, včetně živých přenosů, bude dostupný na webu České televize nebo v rámci Hbbtv.

Veřejnoprávní televize bohužel není odpovědí pro všechny diváky, webové vysílání je často přetížené, navíc není dostupné v zahraničí - v tomto případě je nutné využít službu VPN, která poskytuje českou IP adresu.

Celé olympijské dění bude dostupné také na SPORT.CZ, a to prostřednictvím každodenních ONLINE reportáží a pravidelného studia Mrazivý Peking, které bude moderovat Libor Bouček. Samozřejmostí jsou online reportáže ze zápasů hokejových reprezentací či biatlonových závodů.

Živé přenosy nabídne kromě stanice ČT sport také Eurosport, a to prostřednictvím  Eurosport Playeru - tato placená služba diváky vyjde na 129,- korun na měsíc, roční předplatné stojí 639,- korun.

Během letní olympiády v Tokiu byla v loňském roce spuštěna digitální rozhlasová stanice Radiožurnál Sport. Ta bude samozřejmě pokrývat také hry v Pekingu, včetně živého vysílání z hokejových zápasů. Radiožurnál bude znovu vysílat také Olympijský magazín, v roli expertů se zde představí třeba Martin Procházka, Kateřina Neumannová nebo Ondřej Moravec.

Reklama

Související témata: