Hlavní obsah

Kdo přežije, vyhraje! Extrémní závod a vražedné tempo, popisoval Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už po trénincích na běžkařských tratích Michal Novák hlásil, že budou náročnější, než mnozí čekali. A po úvodním skiatlonu by svá slova dvakrát podtrhl. „Bylo to naprosto extrémní. Tak těžký závod jsem si nedovedl představit," říkal po 18. místě v závodě, kde pohořeli mnozí z favoritů. Však daleko za českou jedničkou skončili hvězdný Nor Johannes Klaebo, Švéd Calle Halfvarsson či Rus Alexej Červotkin.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Michal Novák doběhl na osmnáctém místě

Článek

PEKING (od našeho zpravodaje) - „Bylo to extrémně zrádné. Náročné tratě, málo kyslíku a pomalý sníh," vyjmenovával největší nástrahy. „Plus, jak to Niskanen s Bolšunovem ve druhém okruhu napálili, to tempo bylo naprosto vražedné. Kdo přežije, vyhraje," vystihl Novák motto nedělního závodu.

Sám se v úvodu snažil držet na čelních pozicích. „Tam mi jely výborně lyže," chválil servis. Jenže když se tempo ve finsko-ruské režii natáhlo, pomalu odpadal.

Foto: Lindsey Wasson, Reuters

Michal Novák si na olympiádě doběhl pro osmnácté místo

„To už bylo tempo jako bychom jeli do finiše. Kdybych šel přes hranu svých možností, tak na to doplatím jako třeba Klaebo, který tam pak pochodoval," říkal na adresu obhájce tří zlatých medailí z Pchjongčchangu, který se do cíle dostal s více než devítiminutovou ztrátou za vítězným Rusem Alexandrem Bolšunovem až za reprezentanty Číny či Rumunska.

„Takže možná budu s odstupem času s osmnáctým místem spokojený s ohledem na náročnost závodu. Ale možná mám na víc," věří Novák, jehož v úterý čeká sprint. „Nejvíc se ale těším na sprint dvojic, má týmový duch, je to zábava. Kdybychom v něm byli do šestého místa, byl by to určitě úspěch," má jasno Novák, jenž by se měl představit s Luďkem Šellerem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.