Hlavní obsah

Ledecká pojede superobří slalom na hrách v Pekingu s dvojkou

Se startovním číslem 2 pojede Ester Ledecká superobří slalom na olympijských hrách v Pekingu. Na sjezdovce The Rock ve středisku Jen-čching zkusí v pátek zopakovat po čtyřech letech senzační zlato z této disciplíny z Pchjongčchangu.

Foto: Mike Blake, Reuters

Ester Ledecká během olympijského finále.

Článek

Při nečekaném triumfu v super-G v Koreji startovala Ledecká s číslem 26. Tehdy už skoro oslavovala vítězství Rakušanka Anna Veithová. Ledecká ale prolétla brankami o setinu sekundy rychleji a dodnes je pověstný její překvapený výraz při pohledu do kamery v cíli.

Zatímco v Koreji ještě Ledecká nepatřila mezi největší hvězdy, tentokrát se s ní mezi širší okruh favoritek počítá. Při posledním startu v super-G ve Světovém poháru před olympiádou skončila v Cortině osmá a v seriálu má na kontě i jeden triumf z prosince 2020 z Val d'Isere.

Před Ledeckou, která pojede závod na lyžích tři dny po zisku zlaté medaile v paralelním obřím slalomu na snowboardu, zahájí ve 4:00 SEČ olympijský závod Rakušanka Ariane Rädlerová. Po české hvězdě vyrazí na trať další z rakouských závodnic Mirjam Puchnerová.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Ester Ledecká během paralelního obřího slalomu na OH v Pekingu.

Vedoucí žena sezony SP v superobřím slalomu Federica Brignoneová z Itálie pojede jako devátá, úřadující mistryně světa Švýcarka Lara Gutová-Berhamiová má sedmičku. S jedenáctkou si po dvou nezdarech v točivých disciplínách zkusí spravit náladu Američanka Mikaela Shiffrinová. Závod kvůli problémům s kolenem vynechá jedna z favoritek Italka Sofia Goggiaová.

Ledecká nebude jedinou Češkou na startu. Jednatřicítku má Tereza Nová a dvě čísla později se vydá na trať dvacetiletá Barbora Nováková. Celkem je přihlášeno 44 sjezdařek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.