Hlavní obsah

Ledový Peking: O slovenském zázraku, finském zlatu a fiasku českých bobistů

Aktualizováno

Olympijské hry v Pekingu končí. Poslední den se nesl ve znamení českých neúspěchů. Největším zklamáním je výkon českého čtyřbobu, který se ani nekvalifikoval do závěrečné čtvrté jízdy. Vystoupení bobistů bylo také jedním z témat posledního dílu studia Ledový Peking na Sport.cz. Řeč pochopitelně přišla i na senzační hokejový úspěch Slovenska a historický triumf Finů.

Živě: Ledový Peking - 18. díl pořadu Sport.cz Video: Sport.cz

 
Článek

Finsko vybojovalo vůbec poprvé v historii olympijské hokejové zlato, když ve finále zdolalo Rusko 2:1. Tým Suomi i ve finále podal naprosto precizní výkon a zaslouženě slavil celkový triumf. O vyvrcholení turnaje si s moderátorem Liborem Boučkem povídal zkušený novinář Martin Kézr.

Probírala se pochopitelně také největší senzace turnaje, kterou byl bronz Slováků, kteří dokráčeli k medaili až z kvalifikace. K tématu promluvil i poslední trenér nejužitečnějšího hráče turnaje Juraje Slafkovského na Slovensku - Miroslav Kozárik, jenž připravoval jedinečný talent světového hokeje v Košicích.

Vystoupení čtyřbobu s pilotem Dominikem Dvořákem se zařadí mezi největší zklamání české výpravy. Posádka pomýšlela na umístění v elitní desítce, ale nakonec skončila 21. a nevešla se tudíž ani do elitní dvacítky, která mohla startovat ve čtvrtém kole. Fiasko české reprezentace zhodnotil expert ve studiu Michal Dobeš.

Slovo dostali naposledy také redaktoři Sport.cz přímo z Pekingu. Jan Škvor, Pavel Novotný a Michal Osoba přidali své postřehy k hokeji, bobům a také k celkovému hodnocení dosažených výsledků české výpravy v Pekingu.

Reklama

Související témata: