Hlavní obsah

Paráda! Manželé Paulovi slaví v Pekingu druhou výhru

Aktualizováno

Manželé Zuzana a Tomáš Paulovi si v druhý den olympijského turnaje smíšených dvojic v curlingu připsali na konto jednu porážku a také druhou výhru v soutěži. Nejprve prohráli se Švédy Almidou De Valovou a Oskarem Erikssonem 4:7 a poté si poradili jasně s Australany Tahli Gillovou a Deanem Hewittem, které zdolali 8:2 předčasně už po sedmém endu.

Foto: Eloisa Lopez, Reuters

Tomáš a Zuzana Paulovi na olympijském turnaji.

Článek
Fotogalerie

Češi vstoupili do turnaje středeční výhrou nad Norskem v nastavení a nad dalším severským párem dvakrát vedli. Po třetím endu to bylo 2:1 a po dvou bodech z šestého 4:3. V sedmém se soupeřům povedla tzv. power play "dvojka" a Paulovi museli v poslední směně bodovat.

Před závěrečným hodem Paulové byl blíže středu švédský červený kámen. Česká reprezentantka se pokusila zahrát odvážně na vítězství, ale pokus minula a Švédové dvěma body potvrdili výhru. "To byl tak strašně těžký úhel, že kdybych ten kámen hodila, tak lítám v highlightech celý rok. To jsou kameny, které se povedou jednou za několik zápasů," řekla Paulová České televizi. "Prohráli jsme, ale kvalita naší hry byla mnohonásobně lepší než v prvním utkání. Takhle chceme hrát," dodala.

Proti Australanům čeští curleři dominovali. Po třech endech i díky třem bodům z druhého vedli 5:0. Předvedli několik povedených hodů a duel ukončili předčasně. "Líp jsme přečetli led a podařilo se nám dobře zajíždět," řekl trenér Jakub Bareš Radiožurnálu. "Proti Švédsku jsem se rozehráli, získali sebedůvěru a teď jsme to potvrdili. Tohle je naše standardní hra," uvedla Paulová.

V pátek čekají českou dvojici Italové, kteří mají na kontě dvě výhry. Po základní části postoupí čtyři z deseti párů v soutěži do semifinále, finále je na pořadu v úterý 8. února.

Curling:
Smíšené dvojice - základní skupina:
Švédsko - ČR 7:4
ČR - Austrálie 8:2
Itálie - USA 8:4
Británie - Kanada 6:4
Čína - Austrálie 6:5
Itálie - Švýcarsko 8:7
Norsko - USA 11:6
Kanada - Norsko 7:6
Švýcarsko - Británie 8:7
Švédsko - Čína 7:6
Průběžné pořadí:
1. Itálie 2 zápasy/2 výhry,
2. Čína, ČR, Británie a Švédsko 3/2
6. Kanada 2/1
7. Norsko, Švýcarsko a USA 3/1
10. Austrálie 3/0.

Reklama

Související témata: