Hlavní obsah

Olympijská vítězka ze Soči Kummerová podstoupí třítýdenní karanténu v Pekingu

Zatímco většina sportovců se nechala naočkovat proti koronaviru, olympijská vítězka ve snowboardingu ze Soči Patrizia Kummerová se rozhodla podstoupit třítýdenní karanténu v Pekingu. Čtyřiatřicetiletá Švýcarka navíc nemá jistou nominaci pro únorový závod v obřím slalomu, v němž by mohla být soupeřkou obhájkyně zlata Ester Ledecké.

Foto: Sven Hoppe/dpa, Profimedia.cz

Neočkovaná olympijská vítězka ve snowboardingu ze Soči Patrizia Kummerová se rozhodla podstoupit třítýdenní karanténu v Pekingu. Nominaci však Švýcarka nemá zatím jistou.

Článek

Kummerová si nenechá aplikovat vakcínu z osobních důvodů. Už v tomto týdnu proto odletí do Číny a místo závodů Světového poháru v rakouských střediscích Bad Gastein a Simohöhe bude v izolaci.

"Po odmítnutí očkování je karanténa logickým důsledkem. Respektuji nařízení úřadů i Mezinárodního olympijského výboru," řekla olympijská vítězka ze Soči 2014. "Nyní se chci plně soustředit na své sportovní cíle pro hry v Pekingu - nic dalšího nemůžu ovlivnit," dodala v prohlášení svazu.

Nominaci však nemá jistou, protože tu národní svaz uzavře až po Světových pohárech v Rakousku. Olympijské hry začnou 4. února, snowboardistky pojedou obří slalom o čtyři dny později.

Reklama

Související témata: