Hlavní obsah

Pešán se ozval z Číny. Na kempu v Praze jsou všichni negativní a mohli se Strakou na led

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco první část hokejové reprezentace tvořená sedmi hráči pod vedením kouče Filipa Pešána již v pátek večer místního času dorazila do olympijské vesnice v Pekingu, další část národního týmu v pražském poledni pokračovala v přípravě na ledě O2 areny, navíc konečně měli všichni negativní testy. Pod dohledem asistenta Martina Straky, jenž se k mužstvu připojil po prodělaném covidu, tak trénovalo sedm hráčů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Frolík během tréninku hokejové reprezentace v Praze.

Článek

Na led už mohli vedle Šimona Hrubce také další brankáři Roman Will a Patrik Bartošák. S nimi byli v akci ještě obránce Vojtěch Mozík, útočníci Lukáš Sedlák, Michael Špaček a cestující náhradník David Tomášek.

„Všichni, kteří s ohledem na výsledky testů nestihli do čtvrtka splnit covidová pravidla pro cestu do Číny a zůstali tak v Praze, mohli jít trénovat. To je v tomto okamžiku ode mě nejdůležitější zpráva. Další krajánci ze Švédska, Finska a Švýcarska by se měli připojit v průběhu víkendu," uvedl Straka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Sklenička během tréninku hokejové reprezentace.

„Když už nás bude aspoň deset, tak můžeme dělat nějaké věci jako dva na dva, v pásmu pět na pět... V pátek to bylo spíš o individuálních dovednostech a koncovce, aby si taky naši gólmani zachytali a zapotili se, když jsou tady tři," dodal trenér, jehož rovněž dostihla koronavirová varianta omikron.

„Nic vážného to nebylo, jen jsem se cítil maličko unavený. Měl jsem sice kašel, ale teplota žádná. Dokud mně však vycházely pozitivní testy, musel jsem zůstat v domácí izolaci, ale teď už jsem několik dní negativní, tak jsem mohl přijet," uvedl Straka, jenž se na dálku bavil s koučem.

„Jedna část mužstva v Pekingu už je, krátce jsem si stihl i promluvit s Filipem Pešánem. Říkal, že let charterem byl v pohodě, na letišti se zdrželi něco přes hodinu, ale jinak všechno proběhlo v klidu. Než jsme stačili probrat další věci, tak ale spojení vypadlo, tohle může být s Čínou problém," líčil Straka.

"Teď ještě abychom my odletěli podle plánu, všichni se 3. února v Pekingu sešli a mohli začít," přál si.a uvidíme, jak to zvládneme my. Doufám, že odletíme všichni jak máme," řekl trenér, podle nějž bude v této covidové době plné testování důležité i mentální naladění hokejistů. „Situace není jednoduchá. Kdo ji zvládne psychicky nejlépe, ten bude slavit úspěch. Každý si to musí nějak v hlavě nastavit a žít s tím. Musíme být pozitivně naladění a užívat si to," zavelel Straka.

Reklama

Související témata: