Hlavní obsah

Hrubce mrzí, že zatím nemůže odletět. Každý den aklimatizace v Číně se hodí, ví z vlastní zkušenosti

Na všechny tři gólmany z olympijské sestavy českých hokejistů dolehla v minulých dnech covidová nákaza. Z karanténních opatření se jako první z nich vymanil negativním testem třicetiletý Šimon Hrubec působící v Omsku.

Trénink hokejové reprezentace před odletem do PekinguVideo: Sport.cz

 
Článek

Ve středu konečně už absolvoval i trénink na kempu v pražské O2 areně určeném právě hráčům z přerušené KHL. Další brankáři Roman Will a Patrik Bartošák ale ještě na led nesmí. „Mně vyšel pozitivní test hned po příletu z Ruska. V první chvíli jsem z toho byl docela špatný, ale když jsem začal počítat, tak mi došlo, že to vyšlo ještě dobře," přiznává Hrubec.

Neměl absolutně žádné příznaky. „Šlo jen o to nějak přečkat pětidenní domácí izolaci. Zkoušel jsem udržet si kondici na běhátku a odměnou byl fajn pocit v brance, kde pauza nebyla až tolik znát," líčí Hrubec, jenž po přerušení ligy chodil na led v Omsku se spoluhráči z klubu, kteří figurují v nominacích dalších zemí na ZOH.

Vedle ruského tria Damir Šaripzjanov, Arsenij Gricjuk, Kirill Semjonov tam s českým brankářem byli i kanadský útočník Corban Knight a Petr Cehlárik ze Slovenska. „Pálili na mě v pěti dost intenzivně. Trochu jsem si kluky načítal, oni zase mě," usmívá se Hrubec. Z Avangardu má před sebou olympijskou misi i finský obránce Ville Pokka, který jel ale hned domů.

Hrubec myšlenku na účast v Pekingu nosí v hlavě už od začátku sezony. „Olympijské hry jsou svátkem sportu, snažil jsem se chytat tak, abych si nominaci zasloužil. V Rusku jsou taky ale všichni dost vyplašení kolem testů, nejde na to nesmyslet," říká a vzpomíná, jak s tátou před dvaceti lety koukali v televizi na slavnostní zahájení her Salt Lake City. „Počítali jsme, kdy by to mohlo vyjít na olympiádu mně. Už si nevybavím, jestli jsme došli až k roku 2022. Spíš jsem si myslel, že budu lepší a dostanu se tam dřív," směje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Šimon Hrubec během tréninku hokejové reprezentace

Mezi sedm hráčů národního týmu, kteří mohou do Pekingu odletět olympijským charterem, ale Hrubec nepatří. „Nemám těch pět potřebných negativních testů za sebou, ale doufám, že jak jsem na ně od úterý najel, tak se na té vlně už udržím, abych mohl letět nejpozději příští středu," říká předpokládaná gólmanská jednička pro ZOH.

„Zpoždění mě mrzí, každý den aklimatizace v Číně se hodí," přemítá nad zkušeností z působení v Kunlunu. „Cesty na východ snáším hůř, po každém letu jsem dost rozbitej. Přece jen jde o sedm časových pásem a na každou hodinu rozdílu potřebuju na srovnání tak den. No hlavní bude být nachystaný na první zápas devátého února proti Dánům, ale doba je taková, že dokud tam rozhodčí nehodí puk na led, nelze nic mít za hotové," uvažuje Hrubec.

Reklama

Související témata: