Hlavní obsah

První sportovec v olympijské kolekci. Dubovská teď vyrazí na strmý kopec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sotva byla v pátek schválena olympijská nominace pro hry v Pekingu, už čeští sportovci začali fasovat kolekci oblečení, kterou si přibalí na cestu do Číny. Jako první si ji v pražské Chuchli převzala slalomářka Martina Dubovská, žena, která se v sezóně blýskla i šestým místem ve Světovém poháru.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Slalomářka Martina Dubovská jako první vyzvedla olympijskou kolekci pro hry v Pekingu.

Článek

Zkoušením kolekce strávila necelou půlhodinku. „Jak mám větší ramena, trochu jsem měnila oblečení,“ s úsměvem popisovala, než zapózovala fotografům.

Na fasování dorazila cestou ze Schladmingu, kde zůstala pár dnů po posledním předolympijském slalomu. „Poprosila jsem, jestli bych se nemohla stavit už v sobotu dopoledne, abych nejezdila tam a zpátky a mohla pokračovat domů,“ říkala Dubovská, která žije ve slovenské Jasné.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Martina Dubovska (@martinadubovska)

„Máme tam svůj klid, měli bychom mít k dispozici skútr. Budeme jezdit hodně na volno, potrénujeme obřák,“ plánuje.

Série závodů po Novém roce jí ideálně nevyšla, dvakrát vypadla v prvním kole. „Trochu jsme zkoušeli, abych jezdila agresivněji a rychleji. Když to stabilizuju a nebudu dělat chyby, mělo by to být dobré,“ věří. „A lepší, když se nedařilo teď než pak na olympiádě,“ má jasno.

Povzbuzením pro ni byla aspoň poslední jízda ve Schladmingu. Z prvního kola prošla s odřenýma ušima jako třicátá, druhou jízdou se posunula až na 18. příčku. „Byla jsem ráda, že jsem se do druhého kola dostala a mohla jsem to napravit. Určitě jsem získala lepší pocit,“ ujišťuje.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Slalomářka Martina Dubovská v olympijské kolekci.

Od Livia Magoniho, jenž v minulé sezoně dovedl Petru Vlhovou k velkému křišťálovému glóbu, pobrala i pár informací ke kopci, na němž se pojede o olympijské medaile. „Prý je hodně prudký, tak budeme trénovat v Jasné na podobném kopci. Ale i Schladming byl strmý, to mám ráda,“ hlásí Dubovská, kterou ve 29 letech čeká třetí olympiáda.

„Po letech, kdy se mi tolik nedařilo, jsem ráda, kam jsem se dostala, jsem ve druhé losované skupině. Snad předvedu výkon, na který budu moct být hrdá,“ doufá.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Czech Ski & Snowboard (@czeskisnowboard)

Do té doby se stejně jako ostatní účastníci her bude snažit maximálně izolovat od okolního světa, aby minimalizovala riziko nákazy koronavirem. Ostatně jejího kouče Andreje Prevuzňáka pozitivní test potkal. „Jezdíme teď každý ve svém autě, takže jsme nepřišli do blízkého kontaktu. Jasně, že jsem se bála, ale jsem pořád negativní,“ hlásila s úlevou.

Její den D přijde 9. února, kdy je v Pekingu na programu slalom, tedy jediná disciplína, kterou má v plánu.

Reklama