Hlavní obsah

Sedmnáctiletý Slovák Slafkovský byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem na OH

Sedmnáctiletý slovenský talent Juraj Slafkovský z TPS Turku byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem olympijského turnaje hokejistů v Pekingu. Odchovanec Košic, jenž bude atakovat nejvyšší pozice červencového draftu NHL v Montrealu, se dostal i do All Star týmu turnaje, o kterém také hlasují akreditovaní novináři. Slafkovský pomohl Slovensku k zisku historického bronzu sedmi góly v sedmi zápasech a stal se nejlepším střelcem turnaje. Se sedmi body ovládl i produktivitu.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Slovenský talent Juraj Slafkovský slaví se svými spoluhráči trefu proti USA.

Článek

Do nejlepší šestice turnaje byl spolu s ním zařazen slovenský gólman Patrik Rybár. Nové olympijské šampiony Finy zastupují obránce Mikko Lehtonen s útočníkem Sakarim Manninenem, poraženého finalistu Rusko zastupuje zadák Jegor Jakovlev. Mezi oceněné se dostal také útočník Lucas Wallmark ze Švédska, které skončilo čtvrté.

Slafkovský, který na velké mezinárodní akci debutoval už loni na mistrovství světa v Rize a v šesti zápasech tam nebodoval, v této sezoně ve finské lize za TPS Turku vstřelil ve 21 zápasech jediný gól a připsal si čtyři body.

Za juniorský tým má v ročníku na kontě v 11 zápasech 18 bodů za šest tref a 12 přihrávek.

All-Star tým hokejového turnaje turnaje:
Patrik Rybár (SR) - Mikko Lehtonen (Fin.), Jegor Jakovlev (ROV) - Juraj Slafkovský (SR), Sakari Manninen (Fin.), Lucas Wallmark (Švéd.)
Nejužitečnější hráč turnaje: Juraj Slafkovský

Reklama

Související témata: