Hlavní obsah

Slafkovský: Tohle si budu pamatovat do konce života! Góly bych tu dával i z bufetu při čekání na hotdog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stal se suverénně nejpříjemnějším překvapením olympijského hokejového turnaje. 17letý slovenský útočník Juraj Slafkovský v Pekingu coby vůbec nejmladší hráč ze všech zúčastněných týmů nasázel sedm gólů, k výhře 4:0 v duelu o bronz proti Švédům přispěl dvěma trefami.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Hrdina utkání Juraj Slafkovský, autor dvou branek.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - Bylo by překvapení, kdyby forvard TPS Turku nebyl zvolen nejužitečnějším hráčem turnaje.

Souhlasíte, že ten nejlepší výkon jste si schovali na zápas o bronz?

Když chcete získat medaili, musíte poslední zápas v turnaji vyhrát. Jsem strašně šťastný, že se nám to povedlo. Budu si to pamatovat do konce života.

A vy jste k bronzu pomohl dvěma góly, celkem jste jich na turnaji nasázel sedm!

Řekl bych to jednoduše: Když mám to štěstí, spadne to tam i z bufetu. Dneska jsem stál někde v řadě na hotdog a stejně z toho byl gól.

Rád byste kromě tabulky střelců vyhrál i cenu pro nejužitečnějšího hráče turnaje (MVP)?

Bylo by to jen plus, o ceně MVP to ale pro mě není. Je to o téhle medaili. MVP si za měsíc nebude nikdo pamatovat, ale medaili si budou lidi na Slovensku pamatovat věky.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Sloveská radost.

V čem byla největší síla týmu?

Že jsme se odrazili z prvních dvou proher. Začali jsme pak hrát skvěle. Řekli jsme si, co chceme, co musíme dělat líp. Odrazili jsme se. I když jsme prohráli semifinále, věřili jsme, že medaili dovezeme domů. A máme ji!

Je takový úspěch motivací do další kariéry?

Určitě, není to motivace jenom pro mě, ale i pro ostatní mladé hokejisty, kteří jsou na Slovensku a třeba teď přemýšlejí, jestli chtějí hrát hokej. Věřím, že hodně mladých kluků i holek se rozhodne pro hokej a budeme mít velkou základnu.

Na Slovensku teď jste suverénně nejpopulárnějším hokejistou. Lidi o vás mluví víc než o hvězdách NHL Tatarovi se Sekerou...

Oni jsou velké hvězdy, já pořád jen vyrůstám. Možná jednou budu aspoň podobná hvězda jako oni. Mám radost. Snad přijde na oslavy hodně fanoušků a budou se s námi těšit z téhle krásné medaile.

Reklama

Související témata: