Hlavní obsah

Shiffrinová zlato v obřím slalomu neobhájí, Češka Sommerová vypadla v 1. kole

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová nedokončila při obhajobě zlata z Pchjongčchangu po chybě první kolo olympijského obřího slalomu. Nejlepší pozici do druhé jízdy si v Jen-čchingu vytvořila vedoucí žena této disciplíny ve Světovém poháru Sara Hectorová ze Švédska. V prvním kole vypadla také jediná česká zástupkyně Elese Sommerová, jež ve dvaceti letech absolvovala olympijský debut.

Foto: Robert F. Bukaty, ČTK/AP

Pád favoritky! Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová první kolo olympijského obřího slalomu nedokončila.

Článek

Šestadvacetiletá Shiffrinová se na sjezdovce přezdívané "The Ice River" nevešla do jedné z úvodních branek. Po podklouznutí se postavila zpět na lyže a dojela pomalu do cílového prostoru. "Je to velké zklamání. Těžko říct, jak by se mi vydařil zbytek jízdy. Ale den skončil prakticky dřív, než začal," uvedla dvojnásobná olympijská vítězka a šestinásobná mistryně světa.

Shiffrinová plánovala v Pekingu start ve všech pěti ženských závodech. Ve středu ji čeká její parádní disciplína slalom.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Mikaela Shiffrinová zpytuje svědomí na olympijské sjezdovce.

První kolo se nepovedlo ani její velké rivalce Petře Vlhové. Úřadující vítězka celkového hodnocení SP startovala jako první a dělí se až o 13. místo s odstupem 1,78 za Hectorovou. Loňská mistryně světa Lara Gutová-Behramiová ze Švýcarska je osmá.

Vítězka tří obřích slalomů sezony Hectorová vede o 30 setin sekundy před Rakušankou Katharinou Truppeovou. Průběžně třetí je s odstupem 42 setin Italka Federica Brignoneová.

Druhé kolo se jede od 7:30 SEČ.

Reklama

Související témata: