Hlavní obsah

Slovenské sestry nejsou očkované! Peking biatlonovou raritu neuvidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výjimečná podívaná se fanouškům biatlonu při nadcházejících Zimních olympijských hrách v Pekingu nakonec nenaskytne. Barvy Slovenska mohly ve štafetě hájit dvě sesterské dvojice, vedle Paulíny a Ivony Fialkových měly odpovídající výsledky i předpoklady také Zuzana a Mária Remeňovy. Nesplnily však základní podmínku organizátorů: nejsou očkované, píše server deníku Nový čas.

Foto: facebook.com/biatlonremienky/

Slovenské biatlonové sestry Zuzana a Mária Remeňovy.

Článek

„Vzhledem, k tomu, že očkování proti covidu je základním požadavkem čínských organizátorů, je účast sester Márie a Zuzany Remeňových (na ZOH) vyloučená. Stejný požadavek mají i organizátoři MS juniorů a kadetů v USA od 23. února do 2. března, takže ani tam nebudou moci sestry Remeňovy vycestovat," cituje deník prezidenta Slovenského svazu biatlonu Petera Vozára.

Nominaci uzavřeli na Slovensku po víkendových závodech SP v Ruhpoldingu. Slovenský biatlon, který je zejména díky výsledkům naturalizované ruské rodačky Anastasie Kuzminové nejúspěšnější v historii zimních sportů pod Tatrami v éře samostatnosti, budou v Pekingu reprezentovat čtyři muži (Michal Šima, Šimon Bartko, Tomáš Sklenárik a Matej Baloga) a stejný počet žen (Paulína a Ivona Fialkovy, Henrieta Horvátová a Veronika Machyniaková).

Reklama

Související témata: