Hlavní obsah

Testy pustily do charteru jen sedm hokejistů. Na kemp v Praze už dorazil i Špaček ze Švédska

Na palubě olympijského charteru do Pekingu bude ve čtvrtek večer i sedm hokejistů národního týmu, kteří se mohli už od minulého týdne připravovat na kempu v pražské O2 areně určeném pro hráče z přerušené KHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šimon Hrubec a generální manažer Petr Nedvěd během tréninku (ilustrační foto)

Článek

Dosavadní výsledky testování umožňují, aby s nejpočetnější skupinou českých sportovců cestovali do dějiště ZOH obránci Jakub Jeřábek, Lukáš Klok, Ronald Knot, David Sklenička, Libor Šulák i útočníci Tomáš Hyka a Radan Lenc. S nimi cestují čtyři členové realizačního týmu včetně trenéra Filipa Pešána.

„Spolu s koučem cestují i kustod Petr Šulan, jenž provizorně zastane na tréninku v Pekingu i gólmanský post, dále letí fyzioterapeut Radovan Sakaláš a kondiční trenér Dominik Kodras. Představovali jsme si, že počet hráčů v první várce by měl být vyšší, ale protokol pěti čistých testů v pěti dnech neohneme. Nechci fňukat, popereme se s tím vším," tvrdí generální manažer Petr Nedvěd.

V Praze zatím ještě zůstávají brankář Šimon Hrubec i oba jeho kolegové Roman Will a Patrik Bartošák, kteří však dosud vykazují ještě zbytkovou pozitivitu testů. Na led už ale chodí obránce Vojtěch Mozík, útočník Lukáš Sedlák a cestující náhradník David Tomášek.

Už ve čtvrtek přijel také útočník Michael Špaček ze švédské Frölundy, zatím čeká v izolaci na hotelu na výsledky testů. Během víkendu se v Praze objeví i nominovaní krajánci ze švýcarské ligy (Jan Kovář, Roman Červenka, Michael Frolík, Matěj Stránský) a ze Švédska dorazí také bratři Tomáš a Hynek Zohornovi.

Ve čtvrtek má tedy odletět sedm hráčů, další členové národního týmu by se měli vydat do Číny v dalších dnech. Nejpozději 2. února, kdy jsou naplánované znovu větší odlety skupin olympioniků speciály z Paříže a Amsterodamu.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Brankář Šimon Hrubec na tréninku

„Nadále platí, že se každodenně testujeme, a jakmile bude někdo mít splněná kritéria počtu negativních test a najdeme volný let, tak bychom ho poslali do Pekingu," uvedl provozní manažer reprezentace Jan Černý s vírou, že celé kompletní mužstvo se sejde 3. února večer místního času na tréninku v Pekingu.

Reklama

Související témata: