Hlavní obsah

To nemůže jít ven, smál se znavený sedmnáctiletý hrdina. Kouč něco takového za padesát let neviděl

Slovensko jásá, bavilo se hrou svých hokejistů na olympiádě v Pekingu i jejich oslavou, která odpovídala nečekanému bronzovému úspěchu. Po prvním návalu radosti došlo na přípravu šotu, kde mladíci v čele se sedmnáctiletým Jurajem Slafkovským vzkazovali, že se těší na setkání s fanoušky doma. I když natáčení pro RTVS trochu vázlo.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Bronzoví slovenští hokejisté zleva Marek Hrivík, Juraj Slafkovský a Peter Cehlárik.

Článek
Fotogalerie

"Nemám divné oči? Jak jsem nespal... Toto nemůže jít ven," smál se před kamerou nejlepší střelec turnaje Slafkovský. Video sedmigólového střelce je hitem internetu.

"Nemám dát tu colu jako Ronaldo pryč?" vzpomněl si rozjuchaný, ale i znavený slovenský hokejový klenot na památnou epizodu portugalské fotbalové hvězdy s nápojem na tiskové konferenci při ME.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportnet.sk (@sportnet.sk)

Radosti mladí Slováci mohli dát průchod naplno. V boji o bronz udolali Švédy, přitom před turnajem rozhodně k favoritům nepatřili. Do Číny prošli mezi posledními z kvalifikace, ale udivili svými výkony.

„Za padesát a víc let, co jsem u hokeje, jsem neviděl takový tým, kde každý jeden hráč položil život za to, aby vyhrál zápas," rozplýval se zkušený kouč týmu Craig Ramsay pro slovenská média.

Návrat hrdinů z pod Tater je naplánován na úterý, policie očekává plné ulice, varuje řidiče před možnými problémy. Počítá i se zastavením dopravy v centru Bratislavy.

Reklama

Související témata: