Hlavní obsah

Británie - Japonsko 10:3Ženský olympijský turnaj v curlingu ovládly po dvaceti letech opět Britky

Ženský turnaj v curlingu na olympijských hrách vyhrály podruhé v historii Britky. Tým skipky Eve Muirheadové ve finále v Pekingu porazil Japonsko jednoznačně 10:3 a navázal po dvaceti letech na triumf svých předchůdkyň ze Salt Lake City. Muirheadová se při čtvrtém startu dočkala druhé medaile, v Soči 2014 slavila bronz.

Foto: Evelyn Hockstein, Reuters

Skipka britského družstva Eve Muirheadová ve finálovém utkání olympijského turnaje.

Článek

Britská výprava získala v National Aquatics Centre zlaté medaile den poté, co mužský tým podlehl ve finále Švédům. Bronz mezi ženami rovněž už v sobotu získaly švédské obhájkyně prvenství po výhře 9:7 nad Švýcarskem.

"Bude trvat dlouho, než mi to dojde. Nejlepší výkon jsme si schovaly do finále. Ušly jsme dlouhou cestu a jsem na celý tým pyšná," řekla Muirheadová, s kterou tvořily kvarteto Vicky Wrightová, Jennifer Doddsová a Hailey Duffová. "Je fantastické, že jsme vyhrály dvacet let poté, co Rhona Martinová psala historii a my teď jdeme v jejích stopách. Neuvěřitelné," dodala Muirheadová.

Foto: Evelyn Hockstein, Reuters

Činami Jošidaová ve finále olympijského turnaje v curlingu.

Ženské finále bylo odvetou za utkání o bronz v Pchjongčchangu, kde tehdy asijský výběr vedený stejně jako letos skipkou Sacuki Fudžisawaovou překazil Britkám obhajobu bronzu. Jednatřicetiletá Muirheadová se olympijského triumfu dočkala devět let po zisku titulu mistryně světa na šampionátu v Rize, je také trojnásobnou mistryní Evropy.

XXIV. zimní olympijské hry v Pekingu:
Curling:
Ženy - finále:
Británie - Japonsko 10:3 po 9. endu.
Konečné pořadí:
1. Británie
2. Japonsko
3. Švédsko
4. Švýcarsko
5. Kanada
6. USA
7. Čína
8. Korea
9. Dánsko
10. Rusko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.