Hlavní obsah

Ledový Peking. O hrách i Číně s Tomášem Etzlerem a dalšími hosty

Aktualizováno

Ni hao, velká premiéra je tady! Den před slavnostním zahájením zimních olympijských her v Pekingu zahájilo pod hlavičkou Sport.cz své pravidelné vysílání studio Ledový Peking, které na největší sportovní událost letošního roku nahlíží v netradičním pohledu. Hosty moderátora Radka Šilhana byli mj. bývalý zpravodaj z Číny Tomáš Etzler, někdejší kouč českých hokejistek Petr Novák, krasobruslař Petr Barna nebo scénograf Michal Caban.

Záznam: Ledový Peking - 1. díl nového pořadu Sport.czVideo: Sport.cz

 
Článek

Spojili jsme se rovněž s členem olympijského týmu Alexandrem Klimentem, který přinesl poslední novinky ze zákulisí naší výpravy. Přímo do Pekingu jsme nahlédli díky vlogu našeho reportéra Michala Osoby.

Nevynechali jsme ani úvodní vystoupení českých sportovců - olympijskou historii svými premiérovými starty pod pěti kruhy začali psát curleři Zuzana a Tomáš Paulovi i tým hokejistek, který si připsal na turnaji první výhru nad domácí Čínou. Jejich zápas rozebral bývalý kouč ženského týmu Petr Novák.

O medailích jsme si na dálku povídali s bývalým krasobruslařem a majitelem bronzu z her v Albertville 1992 Petrem Barnou. A se scénografem Michalem Cabanem jsme přímo ve studiu rozebrali taje organizace slavnostních ceremoniálů.

Reklama

Související témata:
Miroslav Etzler