Hlavní obsah

Americké gymnastky jsou posedmé za sebou mistryněmi světa, Bilesová má 20. zlato

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americké gymnastky vyhrály posedmé za sebou na mistrovství světa víceboj družstev. Jejich největší hvězda Simone Bilesová získala v Antverpách jubilejní dvacáté světové zlato. Stříbro vybojovala Brazílie, bronz rok před olympijskými hrami v Paříži Francie.

Foto: Yves Herman, Reuters

Simone Bilesová slaví další úspěch

Článek

Šestadvacetiletá Bilesová se po dnešním triumfu stala nejúspěšnější gymnastkou historie. Na MS a OH získala 33 medailí, o jednu víc než Larisa Latyninová z někdejšího Sovětského svazu, jež má ale nedostižných 18 cenných kovů z olympijských her.

Američanky dostaly v dnešním finále víceboje od rozhodčích 167,729 bodu a protáhly vítěznou sérii na MS trvající od roku 2011. Bilesová se do týmu vrátila poté, co předchozí dva šampionáty vynechala po psychických problémech na olympijských hrách v Tokiu.

České družstvo obsadilo v pondělní kvalifikaci jednadvacáté místo. Bylo daleko za postupem do finále či na olympijské hry, kam se ale kvalifikovala díky individuálnímu výsledku Soňa Artamonová.

Šampionát v Antverpách bude pokračovat ve čtvrtek mužským finále ve víceboji.

Mistrovství světa ve sportovní gymnastice v Antverpách:
Ženy - družstva:
1. USA (Bilesová, Blakelyová, Jonesová, Robersonová, Wongová) 167,729
2. Brazílie 165,530
3. Francie 164,064
4. Čína 163,162
5. Itálie 162,997
6. Británie 161,864
...v kvalifikaci 21. Česko (Artamonová, Peterková, Ponížilová, Trnková, Vlková).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.