Hlavní obsah

Angličan Wilson se stal poprvé mistrem světa ve snookeru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyren Wilson získal poprvé v kariéře titul mistra světa ve snookeru. Dvaatřicetiletý anglický hráč porazil ve finále šampionátu v Sheffieldu Velšana Jaka Jonese 18:14 a k nejcennější trofeji získal prémii půl milionu liber (asi 14,59 milionu korun).

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Kyren Wilson získal poprvé v kariéře titul mistra světa ve snookeru

Článek

Wilson, jenž si finále v legendárním divadle Crucible zahrál už v roce 2020, vystřídal na trůnu Belgičana Lucu Brecella, který slavil premiérové zlato vloni. Jones se do turnaje dostal až jako kvalifikant a překvapil mimo jiné ve čtvrtfinále vyřazením bývalého šampiona Angličana Judda Trumpa.

V příštím vydání světového žebříčku se Wilson posune na třetí místo. Novou světovou jedničkou bude Mark Allen ze Severního Irska. O první místo poprvé od dubna 2022 přijde legendární Angličan Ronnie O'Sullivan, sedminásobný mistr světa ztroskotal stejně jako vloni ve čtvrtfinále a útok na rekordní osmý titul mu nevyšel.

Související témata: