Hlavní obsah

Ani sličná patronka Anglii v nelítostné bitvě nepomohla. Obhájci dostali na frak

Sličnou a urozenou patronku si sice těsně před startem šampionátu pořídili, úspěchu se ovšem nedočkali. Ragbisté Anglie navzdory přízni vévodkyně Kate v nejdramatičtějším zápase úvodního kola prestižního Six Nations prohráli ve Skotsku 17:20. Vytáhlo se také Irsko, v zahajovacím duelu tradičního Mistrovství šesti národů jasně zdolalo obhájce titulu Wales 29:7. Francie potvrdila roli favorita v utkání s Itálií (37:10).

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Skotové se radují z Kalkata Cupu, který získali výhrou nad Anglií.

Článek
Fotogalerie

Nelítostná bitva se vším všudy. S překvapivým výsledkem. Finn Russell trestným kopem v poslední desetiminutovce zajistil Skotsku skalp Anglie a 67 144 diváků na stadionu Murrayfield v Edinburghu přivedl k euforii.

Domácí hrdinové tak dokázali obhájit Kalkata Cup, pohár udělovaný vítězi každoročního duelu mezi Anglií a Skotskem. Obhajoba se týmu povedla poprvé po dlouhých 38 letech.

Angličané koncem ledna přišli o kapitána Owena Farrela, což je pro ně citelná rána. Zkušený útočník a kopáč, který tým třikrát dovedl k triumfu v Six Nations, si obnovil zranění kotníku. Musel na operaci a přijde o celý turnaj.

„Skotsko si výhru zasloužilo, jenže zápasu jsme většinu času dominovali my. Je naší chybou, že jsme převahu nedokázali zužitkovat," lituje Eddie Jones, australský kouč Anglie.

Letošní šampionát zahájila hladká výhra Irska nad Walesem. Obhájci titulu se vůbec nedostali do hry a zaslouženě dostali na frak.

Foto: Clodagh Kilcoyne, Reuters

Ir Joey Carbery (v zeleném dresu) a Owen Watkin z Walesu.

Ukázalo se, jak moc Walesu chyběl lídr a kapitán Alun Wyn Jones. „Nestačili jsme jim, byli prostě lepší," netají útočník Dan Biggar.

V závěrečném zápase víkendu Francie porazila Itálii 37:10. Villiere z Les Bleus položil tři pětky. První pětku si ovšem překvapivě připsali hosté a celou první půli byli velmi aktivní.

Favorit se dostal do tempa až po přestávce.

Výsledky 1. kola Six Nations:
Irsko - Wales 29:7 (10:0)
Skotsko - Anglie 20:17 (10:6)
Francie - Itálie 37:10 (18:10)

Reklama

Související témata: