Hlavní obsah

Badmintonisté Švábíková a Louda postoupili na Evropských hrách ze skupiny

Badmintonisté Tereza Švábíková a Jan Louda postoupili na Evropských hrách v Krakově do vyřazovací fáze. Ondřej Král s Adamem Mendrekem na turnaji, který je zároveň mistrovstvím Evropy, ve čtyřhře do čtvrtfinálové fáze neprošli.

Foto: archiv Terezy Švábíkové

Česká badmintonistka Tereza Švábíková.

Článek

Badmintonisté Tereza Švábíková a Jan Louda postoupili na Evropských hrách v Krakově do vyřazovací fáze. Ondřej Král s Adamem Mendrekem na turnaji, který je zároveň mistrovstvím Evropy, ve čtyřhře do čtvrtfinálové fáze neprošli.

Louda už měl osmifinále jisté po dvousetových výhrách nad Němcem Kaiem Schäferem a Rakušanem Lukou Wraberem, dnešní duel o první místo s Belgičanem Julienem Carraggim prohrál 18:21 a 17:21.

Švábíková zpečetila druhé postupové místo výhrou 21:10 a 21:15 nad Marijou Sudimacovou ze Srbska. V minulých dnech porazila ve dvou setech i Rachael Darraghovou z Irska a nestačila na čínskou rodačku ve francouzských barvách Qi Xuefei.

"Když jsem před začátkem turnaje viděla svou skupinu, tak jsem si říkala, že to je padesát na padesát. Mohlo to být horší, ale i mnohem těžší, věřila jsem v postup a jsem moc ráda, že se mi to i povedlo. Znamená to pro mě opravdu hodně, zvlášť po posledních turnajích, kde jsem prohrávala v prvních kolech vyrovnané zápasy s těžkými soupeřkami. Najednou jsem získala dva důležité zápasy a body do olympijské kvalifikace jsou skvělé," nechala se slyšet česká reprezentantka.

Mistrovství Evropy a Evropské hry v badmintonu v Krakově:
Muži:
Dvouhra - skupina H:
Carraggi (Belg.) - Louda (ČR) 2:0 (18, 17).
Konečné pořadí: 1. Carraggi 3 zápasy/3 výhry, 2. Louda 3/2, 3. Schäfer (Něm.) 3/1, 4. Wraber (Rak.) 3/0.
Čtyřhra - skupina D:
Ch. Popov, T. Popov (Fr.) - Král, Mendrek (ČR) 2:0 (12, 15).
Konečné pořadí: 1. Dunn, Hall (Brit.) 3/2, 2. Ch. Popov, T. Popov 3/2, 3. Král, Mendrek 3/1, 4. Bochat, Cybulski (Pol.) 3/1.
Ženy:
Dvouhra - skupina G:
Švábíková (ČR) - Sudimacová (Srb.) 2:0 (10, 15).
Konečné pořadí: 1. Xuefei Qi (Fr.) 3/3, 2. Švábíková 3/2, 3. Darraghová (Ir.) 3/1, 4. Sudimacová 3/0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.