Hlavní obsah

Baseballisté otevřeli sezonu v zimních kulisách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První kolo baseballové extraligy proběhlo ve složitých podmínkách. Chladné a deštivé počasí důkladně prověřilo všechny hráče a nedovolilo sehrát kompletní plánovaný program. Všechny zápasy byly bohaté na doběhy, dobré odpaly a také mety zdarma. V utkání Hluboká - Technika jich nadhazovači rozdali celkem 22, což je druhý nejvyšší počet v extraligovém utkání od roku 2016. K vidění byl také první homerun Martina Červenky a první walk off hit v podání Michala Zelenky z Tempa Praha. Tři výhry si připsali Draci Brno, po dvou pak Hroši a Sokol Hluboká.

Foto: Sokol Hluboká

Také na Hluboké proběhly první odpaly nové sezony v zimních podmínkách...

Článek

Jaro? Kdepak, zima... Light snow, -0,59°C, humidity 88 %. Takový je třeba technický zápis počasí utkání Sokola Hluboká s Technikou Brno. Tříhodinová domácí premiéra pod hlubockým zámkem se hrála za vytrvalého sněžení a vánoční počasí bralo hráčům síly.

Draci si, možná trochu překvapivě, celkem jasně poradili ve všech zápasech s Eagles Praha (9:6, 13:3, 15:12). První homerun po svém návratu do extraligy odpálil Martin Červenka, ale určitě by dílčí úspěch vyměnil za úspěch celého pražského týmu.

Kompletní sérii odehráli ještě Sokol Hluboká a Technika Brno. Sobotní zápas doprovázel padající sníh, domácí ho měli plně pod kontrolou a zaznamenali tak úvodní výhru sezony (11:3). Druhé utkání muselo být přeloženo na neděli, a tak si nováček z Techniky mohl i s fanoušky užít hned první víkend dvojnásobnou porci utkání. V prvním pak měli i důvod k radosti, druhé ovládla Hluboká.

Dvě výhry (9:1, 5:3) ve dvou utkáních slavili Hroši Brno, kteří se v domácím prostředí dokázali poradit s Nuclears Třebíč. V úvodním duelu představili svou australskou nadhazovačskou posilu Jona Kennedyho, která byla i s dohazujícím Whiteheadem nad síly třebíčských pálkařů. Nedělní utkání v Třebíči muselo být kvůli počasí odloženo.

Pouze jedno, ale za to nejdramatičtější utkání, sehrálo pražské Tempo s obhájcem titulu Arrows Ostrava. Plánované páteční i sobotní zápasy musely být kvůli zasněženému hřišti v Ostravě odloženy, a tak se v neděli v Praze čekal zajímavý zápas. Parádní bitvu vyhrálo Tempo 7:6.

Výsledky 1. kola
Draci Brno - Eagles Praha 9:6, 13:3, 15:12
Sokol Hluboká - Technika Brno 11:3, 7:13, 5:1
Hroši Brno - Nuclears Třebíč 9:1, 5:3
Tempo Praha - Arrows Ostrava 7:6
Tabulka:
1.Draci Brno330100
2.Hroši Brno220100
3.Tempo Praha110100
4.Sokol Hluboká32166,7
5.Technika Brno31233,3
6.Arrows Ostrava1010
7.Eagles Praha3030
8.Třebíč Nuclears2020

Reklama