Hlavní obsah

Baseballová extraliga se zúžila, za Eagles začne i Červenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První odpaly se blíží. V pátek startuje baseballová extraliga, která se po pěti desetičlenných ročnících hraje znovu s osmi týmy. Titul obhajují ostravští Arrows. V dresu Eagles Praha začne sezonu i Martin Červenka, který byl loni krok od startu v elitní zámořské soutěži MLB.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

V dresu Eagles Praha začne sezonu i Martin Červenka, který byl loni krok od startu v elitní zámořské soutěži MLB.

Článek

Arrows Ostrava vyhráli tři tituly za uplynulé čtyři sezony. Po zúžení soutěže se očekává vyrovnanější ročník. "Každý zápas bude hrát velkou roli k postupu do elitní šestky," uvedl nadhazovač Arrows i reprezentace Ondřej Satoria na webu extraligy před začátkem soutěže. Ostrava přišla o nejlepšího polaře loňského roku Petra Čecha, který přestoupil do Hrochů Brno.

Velké posily mají Eagles. Z Kotlářky, která sestoupila, přišli nadhazovač Daniel Padyšák a Martin Červenka, který hrál extraligu naposledy v roce 2020 a vloni byl kousek od startu v MLB v dresu New York Mets. "Ambicí je určitě útok na titul," řekl v únoru klubovému webu chytač, jenž má za sebou deset let v nižších amerických soutěžích, kam by se rád vrátil. "Je to pořád priorita," uvedl Červenka.

Krč loni skončila třetí a letos by ráda ještě výše. "Pokaždé hraji na titul a doufám, že to letos zlomíme," řekl trenér Vladimír Chlup. Eagles v samostatné historii ČR na titul nedosáhli.

I další týmy hlásí ambice na postup do semifinále. Po první medaili od roku 2004 touží Tempo Praha, které čeká v prvním kole obhájce titulu z Ostravy. „Chceme být silní v semifinále, už jsme prokázali, že místo v TOP6 máme a musí se tam s námi počítat, a snad se podíváme i do Czech Series," přeje si manažer týmu Lubomír Čuhel.

„My jsme posílili na pálce, z Kotlářky Praha přišel zkušený Australan Scott Mulhearn, který se představí v pozici hrající trenéra, a Petr Síla, z Kladna Patrik Schiefert. Ale je skvělé, že můžeme tým stavět na našich kmenových hráčích a odchovancích," avizuje David Šťastný, dlouholetá opora a předseda Sokola Hluboká.

Foto: baseball.cz, Ladislav Svěnčík

Bitva o metu ve finále mezi Arrows (v bílém) a Draky.

Nováčkem soutěže jsou pětinásobní šampioni extraligy Techniky Brno, kteří získali titul naposledy v roce 2011. "Doufám, že jsme se probudili z noční můry a poté, co jsme spadli na dno, už budeme jen stoupat vzhůru," uvedl hrající trenér Techniky a reprezentant Matěj Menšík.

Na českou scénu míří také další kvalitní cizinci. Jedním z nich je třeba australský reprezentant Jon Kennedy, jehož přivedli Hroši Brno. Zůstávají i loňské zahraniční hvězdy Ryan Johnson v Nuclears Třebíč, nadhazovači Parsons a Boyce na Hluboké, Eugene Helder v Dracích a Tyler Smith, jenž přestoupil z Arrows do Hrochů.

Soupeři prvního kola
Draci Brno - Eagles Praha
Arrows Ostrava - Tempo Praha
Sokol Hluboká - Technika Brno
Hroši Brno - Nuclears Třebíč

V základní části, která skončí již 15. května, hrají týmy třikrát každý s každým. Elitní šestka pak bude hrát o postup do semifinále. Mistr vzejde ze série nově hrané na čtyři vítězná utkání nejpozději v neděli 28. září. Novinkou jsou zápasy o 3. a 5. místo.

Všechna utkání je možné sledovat na webu tv.baseball.cz.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články