Hlavní obsah

Bolest krku a náhlá smrt. Slavný kulturista zemřel v náručí své přítelkyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný kulturista a fitness influencer Jo Lindner, známý pod přezdívkou Joesthetics, který se na sociálních sítích YouTube a Instagram proslavil videi z tréninků a ze zákulisí kulturistických soutěží, ve 30 letech zemřel. Příčinou smrti bylo aneurysma (rozšíření tepny).

Foto: Ethan Cairns, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

"Mazlili jsme se v posteli, dal mi náhrdelník, který pro mě vyrobil, a najednou se to stalo... Všechno to bylo rychlé. Před třemi dny tvrdil, že ho nesmírně bolí krk. Pořádně jsme si neuvědomili, o co šlo, dokud nebylo pozdě," napsala na svém Instagramu přítelkyně Lindnera, Nicha. "Pokud jste ho znali jako já, tak víte, že byl ten nejúžasnější a nejhodnější člověk na světě," dodala.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený NICHA (@immapeaches)

Lindner trpěl vzácnou nemocí zvanou rippling muscle disease, která způsobuje řetězovou reakci svalových křečí a bolestí, ztuhlost a pomalou relaxaci svalů. Před pár týdny vyjádřil svůj strach ze smrti. "Srdce je také sval a já se nejvíce obávám toho, že dostanu silnou svalovou křeč a následně infarkt."

Lindnerova smrt zarmoutila řadu fanoušků na sociálních sítích. "Nemám slov. Odpočívej v pokoji, brácho, inspiroval jsi mě mnoha způsoby," napsal jeden z příznivců. "Velký chlap s ještě větším srdcem. Budeš nám chybět," komentoval další. "Pořád čekám, až mi odepíšeš, v kolik se sejdeme v tělocvičně. Odpočívej v pokoji, Jo," dodal Lindnerův blízký kamarád a influencer Noel Deyzel.

Reklama

Související témata: