Hlavní obsah

Brandtlová a Drahonínský jsou na MS v paralukostřelbě ve finále mixu

Čeští reprezentanti Tereza Brandtlová a David Drahonínský postoupili na mistrovství světa v paralukostřelbě do finále soutěže smíšených dvojic. O titul budou bojovat v neděli dopoledne v Plzni na náměstí Republiky proti italské dvojici Asia Pellizzariová a Paolo Tonon.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Lukostřelec David Drahonínský na ilustračním snímku s další sportovkyní Šárkou Pultarovou Musilovou.

Článek

Druhý nasazený pár dnes nejprve ve čtvrtfinále porazil Američany Tracy Ottovou a Jasona Tabanskyho 129:126. V semifinále si Brandtlová a dvojnásobný paralympijský vítěz Drahonínský poradili s korejskou dvojicí Kim Ok-gum, Pak Hong-čo. Díky postupu do finále Češi vylepší své umístění z minulého světového šampionátu v Dubaji, kde získali bronz.

Oba domácí reprezentanti uspěli i v kvalifikaci individuální soutěže kategorie W1. Tereza Brandlová byla třetí v osobním rekordu 625 bodů a postoupila do čtvrtfinále stejně jako Šárka Pultar Musilová. Také Drahonínský obsadil třetí místo výkonem 665 bodů. Vítěz kvalifikace Čang Tchien-sin z Číny nastřílel 679 bodů a zaostal jen o bod za světovým rekordem českého lukostřelce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.